Omlós erdei gyümölcsös sütemény

2012-06-22
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Nyáron senki sem kívánja a bonyolult és nehéz ételeket, egyrészről nem szeretünk sokat görnyedni a meleg tűzhely felett, másrészről az ember kevesebb ételt eszik ebben a melegben. Íme egy egyszerű és omlós sütemény, amivel tényleg nincs sok dolgunk.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 csésze vaj
  • 3/4 csésze barna cukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 3/4 teáskanál só
  • 40 dkg liszt
  • lekvár

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit. Egy nagy tálban elektromos keverővel keverjük össze a vajat és a cukrot, egészen krémesre. Adjuk hozzá a vaníliát és a sót.

2. Lépés

Keverjük bele a vajas keverékbe a lisztet. Osszuk a tésztát ketté. Az egyik felét tekerjük fóliába és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. A másik felét nyomkodjuk a tepsi aljába. Süssük egészen addig, ameddig aranybarna nem lesz, kb 20 percig.

3. Lépés

Vegyük ki a tepsit a sütőből. Öntsük a tetszőleges ízű lekvárt egy tálba, és keverjük el jól, hogy sima legyen. Kenjük meg a tepsiben lévő tésztát a lekvárral, amilyen vastagon csak szeretnénk.

4. Lépés

Vegyük elő a hűtőből a másik fél tésztát és tegyük a tetejére. Vissza a serpenyőt a sütőbe és süssük tovább, amíg a teteje rendesen megsül (körülbelül 30 percig).

Tegyük egy rácsra hűlni, majd tálaljuk porcukorral megszórva.

Fogás: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

8 721 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    968 kcal
  • Összes zsír

    46,8 g
  • Szénhidrát

    128,7 g
  • Fehérje

    8,3 g

Kommentek