Omlós erdei gyümölcsös sütemény
2012-06-22- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Nyáron senki sem kívánja a bonyolult és nehéz ételeket, egyrészről nem szeretünk sokat görnyedni a meleg tűzhely felett, másrészről az ember kevesebb ételt eszik ebben a melegben. Íme egy egyszerű és omlós sütemény, amivel tényleg nincs sok dolgunk.
Ezeket szerezd be:
- 1,5 csésze vaj
- 3/4 csésze barna cukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 3/4 teáskanál só
- 40 dkg liszt
- lekvár
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit. Egy nagy tálban elektromos keverővel keverjük össze a vajat és a cukrot, egészen krémesre. Adjuk hozzá a vaníliát és a sót.
2. Lépés
Keverjük bele a vajas keverékbe a lisztet. Osszuk a tésztát ketté. Az egyik felét tekerjük fóliába és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. A másik felét nyomkodjuk a tepsi aljába. Süssük egészen addig, ameddig aranybarna nem lesz, kb 20 percig.
3. Lépés
Vegyük ki a tepsit a sütőből. Öntsük a tetszőleges ízű lekvárt egy tálba, és keverjük el jól, hogy sima legyen. Kenjük meg a tepsiben lévő tésztát a lekvárral, amilyen vastagon csak szeretnénk.
4. Lépés
Vegyük elő a hűtőből a másik fél tésztát és tegyük a tetejére. Vissza a serpenyőt a sütőbe és süssük tovább, amíg a teteje rendesen megsül (körülbelül 30 percig).
Tegyük egy rácsra hűlni, majd tálaljuk porcukorral megszórva.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
8 721 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
968 kcal -
Összes zsír
46,8 g -
Szénhidrát
128,7 g -
Fehérje
8,3 g