Részeges csirkecomb
2014-03-24- Típus: Sült húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:40 p
A megszokott sült csirkecombnak nagyon finom zamatot ad a bor. A hús ízletes és porhanyós lesz.
Ezeket szerezd be:
- 4 csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kk ételízesítő
- 1 kk majoránna
- 1 mk. rozmaring
- 1 tk durvára őrölt bors
- só
- 1 mk őrölt kömény
- 2-3 ek libazsír
- 2 dl száraz fehérbor
1. Lépés
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk,a fokhagymát gerezdekre szedjük.
2. Lépés
A csirkecombokat sózzuk, befűszerezzük. Ezt előző nap is megtehetjük akkor még finomabb lesz a hús.
A combokat megkenjük a hideg zsiradékkal és egy tepsibe tesszük, közé rakjuk a fokhagyma gerezdeket, négybe vágott vöröshagymát. Két deci száraz fehérbort öntünk alá és lefóliázva egy órát sütjük.
3. Lépés
Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni. Saját szaftjával locsolgatva szép pirosra sütjük. /20-30 perc/
Köretnek petrezselymes burgonya készült mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 645 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
379 kcal -
Zsír
17.3g -
Szénhidrát
7.4g -
Fehérje
43g -
Koleszterin
136mg -
Cukor
2.7g