Részeges csirkecomb

2014-03-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:40 p

A megszokott sült csirkecombnak nagyon finom zamatot ad a bor. A hús ízletes és porhanyós lesz.

Ezeket szerezd be:

  • 4 csirkecomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk majoránna
  • 1 mk. rozmaring
  • 1 tk durvára őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 2-3 ek libazsír
  • 2 dl száraz fehérbor

1. Lépés

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk,a fokhagymát gerezdekre szedjük.

2. Lépés

A csirkecombokat sózzuk, befűszerezzük. Ezt előző nap is megtehetjük akkor még finomabb lesz a hús.
A combokat megkenjük a hideg zsiradékkal és egy tepsibe tesszük, közé rakjuk a fokhagyma gerezdeket, négybe vágott vöröshagymát. Két deci száraz fehérbort öntünk alá és lefóliázva egy órát sütjük.

3. Lépés

Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni. Saját szaftjával locsolgatva szép pirosra sütjük. /20-30 perc/
Köretnek petrezselymes burgonya készült mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 645 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

  • Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

  • Cigánypecsenyés langalló

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve

  • Zsebes karaj

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    379 kcal
  • Zsír

    17.3g
  • Szénhidrát

    7.4g
  • Fehérje

    43g
  • Koleszterin

    136mg
  • Cukor

    2.7g