Fűszeres csirke burgonyán sütve
2013-12-03- Típus: Sült húsok, Tejszínes húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Egy könnyen elkészíthető, mindent egybe, tepsibe pakolós fogás.
Ha nem akarunk sokáig a tűzhely mellett időzni, akkor ez egy jó választás! ;)
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg-1 kg burgonya
- 4 csirkecomb
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-3 ág kakukkfű, bazsalikom
- fél-fél mokkáskanál pirospaprika, szárított kakukkfű, szárított rozmaring
- 2 dl tejszín
- kb. 15 dkg tetszőleges ízű reszelt vagy szeletelt sajt
1. Lépés
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és ketté vagy négybe vágjuk attól függően mekkora.
A hagymát szintén hámozzuk, megmossuk és cikkekre vágjuk.
A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.
2. Lépés
A combokat megmossuk, besózzuk mindenhol, kissé a bőr alatt is, majd szintén a bőr alá nyomkodjuk a fokhagymát, és a friss zöld fűszereket.
Kívül borsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
3. Lépés
A burgonyát tepsibe szórjuk a hagymával.
Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és pirospaprikával.
Összeforgatjuk.
4. Lépés
A combokat bőrös felükkel lefelé rátesszük és meglocsoljuk a tejszínnel, majd betesszük a sütőbe.
Mikor félig már kész, a burgonyákat kissé átkeverjük, a combokat átfordítjuk, hogy a bőre megpiruljon és tovább sütjük.
5. Lépés
Mielőtt elkészülne, rászórjuk vagy helyezzük a sajtot és készre sütjük.
Friss salátával, savanyúkkal tálaljuk.
Tipp: a csirkecombokat ketté vághatjuk, ill. készíthetjük csirke vagy pulykamellel ill. csirkeszárnnyal is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 718 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
652 kcal -
Zsír
25.8g -
Koleszterin
177mg -
Szénhidrát
46.6g -
Cukor
6.1g -
Fehérje
56.8g