Cigánypecsenyés langalló
2013-12-14- Típus: Sült húsok, Sült tarja receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Egy kis maradék sült hús, egy hirtelen jött ötlet és a végeredmény, a Cigánypecsenyés langalló!
Hmm…, kellemes ízélmény, bár tartalmaz némi plusz hozzávalót, azért a cigánypecsenye kedvelt ízei visszaköszönnek! ;)
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 tk. só
- 1 csomag szárított élesztő (7g)
- langyos víz
- 2 ek olvasztott zsír vagy olaj
- Feltét:
- 4-5 szelet sülthús pl. tarja
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kis pohár tejföl
- kevés só
- füstölt szalonna ízlés szerint
- sajt
- kevés pirospaprika
- tojás (igény szerint)
1. lépés
A lisztet tálba szitáljuk hozzáadjuk a sót, az élesztőt, és annyi vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Meglocsoljuk a zsírral, hólyagosra dagasztjuk, és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
2. lépés
Ha megkelt lisztezett deszkán a tepsink méretéhez nyújtjuk.
Kerek formára is nyújthatjuk, igazíthatjuk, eltérve a hagyományos változattól, mint Én is tettem.
Kerek formában 2 db lesz.
3. lépés
Ezután letakarva újra kelesztjük.
A tejfölt tálba tesszük, jöhet egy kevés só, belevágjuk a hagymát és a fokhagymát.
Lekenjük vele a tésztát úgy, hogy egy keveset hagyjunk a tejfölből, rávagdossuk a húst és a szalonnát, a maradék tejfölt kanállal rápottyantgatjuk, ráreszeljük vagy daraboljuk a sajtot, attól függően, ki milyen fajtát tesz rá.
4. lépés
Megszórjuk pirospaprikával és ütünk rá egy vagy több tojást. :)
Olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsiben és előmelegített sütőben, kb. 175 C °-on készre sütjük.
Ha a sajt ráolvadt és a tojás is elveszít nyers színét, akkor a langallónk is elkészült !
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 823 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
519 kcal -
Zsir
17.3g -
Szénhidrát
67.3g -
Fehérje
21.7g -
Koleszterin
70mg -
Cukor
1.6g