Sonkás-gombás-olívabogyós pizza

2015-06-29
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Gyors, egyszerű változat. Egy pizzalapra a hozzávalókat gyorsan rápakoltam, majd a mikróban meggrilleztem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db pizzalap
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 db csiperkegomba
  • 1 szelet sonka
  • 1 szelet füstölt sajt
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 10 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • 3 db kaprigyümölcs
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 levél bazsalikom (csúcs)

1. lépés

A pizzalapot meglocsolom olívaolajjal, bekenem paradicsompürével, megszórom a szeletelt gombával, a kockára vágott sonkával, füstölt sajttal, rárakom az olívabogyókat, a kaprigyümölcsöt, a szeletelt fokhagymát.

2. lépés

Meglocsolom a chiliszósszal, s megszórom a reszelt sajttal, majd beteszem a mikróba.

3. lépés

Mikor kész a közepére teszem a bazsalikomcsúcsot.

TIPP: Természetesen vörösbort ittam hozzá, ajánlom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 670 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöld pestos vega pizza

  • Pizza Ratatouille

  • Zöld pestos pizza sonkával és mozzarellával

  • Pizza sok zöldséggel és sajttal

  • Sonkás-gombás-mozzarellás pizzaszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    930 kcal
  • Zsír

    42,5 g
  • Koleszterin

    79 mg
  • Szénhidrát

    110,6 g
  • Cukor

    15,6 g
  • Fehérje

    29,9 g