Rizottó tengerész módra

2013-10-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Ezt a receptet olcsónak egyáltalán nem mondanám, sőt kifejezetten drága, viszont különleges, ami egy randinál még talán előny is.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Tengerihal-filé
  • 40 dkg Rizs
  • 40 dkg Kagyló
  • 20 dkg Koktélrák
  • 25 dkg Tintahal
  • 3-4 db Paradicsom
  • 2 db Vöröshagyma
  • 4 db Rákfarok
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • Olívaolaj
  • 1 kiskanál Pirospaprika
  • Liszt
  • Petrezselyem
  • Sáfrány
  • Bors

1. lépés

A szeletelt halfilét beleforgatjuk lisztbe és olajon kisütjük, a kagylót és a rizst megfőzzük, a koktélrákokat szintén olajon megsütjük.

2. lépés

Előkapunk egy nagy mély serpenyőt és olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, tintahalkarikát és a rákfarkat. Hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, felkockázott paradicsomot és a felaprított petrezselymet + egy kis vizet is önthetünk hozzá, ha úgy látjuk.

3. lépés

Belekeverjük a rizst, a tengeri halat és a koktélrákot, sóval, borssal, pirospaprikával és sáfránnyal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a kagylókat és óvatos kevergetés mellett pár percig egybe rotyogtatjuk tovább.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 885 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mexikói zöldséges rizottó

  • Májas rizs

  • Csiperkegombás rizs

  • Gombás rizotto

  • Rizs póréhagymával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    788 kcal
  • Összes Zsír

    19,6 g
  • Koleszterin

    315 mg
  • Szénhidrát

    107,7 g
  • Cukor

    7,5 g
  • Fehérje

    42,8 g