Rizottó tengerész módra
2013-10-14- Típus: Rizottó receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Ezt a receptet olcsónak egyáltalán nem mondanám, sőt kifejezetten drága, viszont különleges, ami egy randinál még talán előny is.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Tengerihal-filé
- 40 dkg Rizs
- 40 dkg Kagyló
- 20 dkg Koktélrák
- 25 dkg Tintahal
- 3-4 db Paradicsom
- 2 db Vöröshagyma
- 4 db Rákfarok
- 3 gerezd Fokhagyma
- Olívaolaj
- 1 kiskanál Pirospaprika
- Liszt
- Petrezselyem
- Sáfrány
- Só
- Bors
1. lépés
A szeletelt halfilét beleforgatjuk lisztbe és olajon kisütjük, a kagylót és a rizst megfőzzük, a koktélrákokat szintén olajon megsütjük.
2. lépés
Előkapunk egy nagy mély serpenyőt és olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, tintahalkarikát és a rákfarkat. Hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát, felkockázott paradicsomot és a felaprított petrezselymet + egy kis vizet is önthetünk hozzá, ha úgy látjuk.
3. lépés
Belekeverjük a rizst, a tengeri halat és a koktélrákot, sóval, borssal, pirospaprikával és sáfránnyal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a kagylókat és óvatos kevergetés mellett pár percig egybe rotyogtatjuk tovább.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 885 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
788 kcal -
Összes Zsír
19,6 g -
Koleszterin
315 mg -
Szénhidrát
107,7 g -
Cukor
7,5 g -
Fehérje
42,8 g