Rizs póréhagymával

2012-12-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ez a recept kitűnő lehet ebédre vagy vacsorára. 90 naposok külön élvezhetik.

Ezeket szerezd be:

  • 13 dkg Rizs
  • 1 nagyobb Póréhagyma
  • 1 db Tyúkhús-leveskocka
  • 2 dkg Margarin
  • Fehér bors
  • Késhegynyi reszelt Szerecsendió

1. lépés

A rizst tyúkhús-leveskockával puhára főzzük.

2. lépés

A póréhagymát szeletekre vágjuk. Különválasztjuk a zöld- és a fehér részét.

3. lépés

Margarinon megpároljuk a fehér részét. Amikor megpárolódott, akkor hozzákeverjük ezt és a zöld részét is a rizshez. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 735 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mexikói zöldséges rizottó

  • Májas rizs

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Csiperkegombás rizs

  • Rizottó tengerész módra

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    342 kcal
  • Összes Zsír

    8,7 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    59,8 g
  • Cukor

    1,9 g
  • Fehérje

    5,6 g