Májas rizs
2014-01-30- Típus: Májas ételek, Rizottó receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Nagyon finom egytál, ha valaki szereti a májat, akkor annak kötelező.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka máj
- 20 deka rizs
- 10 deka húsos szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4-5 koktélparadicsom
- 3 kisebb savanyú uborka
- csipetnyi bors
- 1 kis kanál őrőlt pirospaprika
- ízlés szerint majoránna
- 4-5 szem kapribogyó
- 4 szál vágott petrezselyem
1. Lépés
A rizst megmosom, kevés olajon sóval és vízzel puhára megpárolom.
A májat csíkokra vágom.
2. Lépés
A hagymát és a szalonnát vékony kockákra vágom, valamint a zöldpaprikát és az uborkát is csíkokra vágom.
Egy serpenyőben a hagymát és a szalonnát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a csíkokra vágott májat a kis kanál pirospaprikát.
3. Lépés
Egy fél deci vízzel felöntöm és állandóan kevergetve pirítom. Hozzáadom a borsot, majoránnát, paradicsomot, uborkát és a kaprit. Néhány percig együtt pirítom, majd belekeverem a párolt puha rizst. Egyet kettőt keverek rajta, végül vágott petrezselyemmel meghintve tálalom.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
3 256 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
570 kcal -
Zsír
19.4g -
Szénhidrát
50.9g -
Fehérje
45.1g -
Koleszterin
731mg -
Cukor
5.6g