Gombás rizotto

2013-04-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A párommal olasz hetet tartunk. Minden kerül az asztalra, ami egy jó olasz konyhára jellemző: rizotto, pizza, és spagetti. Imádom!

Ezeket szerezd be:

  • 250 g rizs
  • 1 liter forró húsleves vagy zöldségalaplé
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 4 evőkanál friss petrezselyem
  • 300 g gomba

1. Lépés

Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a fokhagymát és pirítsuk 30 másodpercig. Adjuk hozzá a rizst, folyamatos kevergetés mellet pirítsuk. Adjuk hozzá a rozmaringot, öntsük hozzá a bort, melegítsük, amíg a bor majdnem elpárolgott.

2. Lépés

Adjunk hozzá egy csésze forró húslevest és keverjük addig, amíg a rizs felszívja a folyadékot. Folytassuk ezt csészénként, amíg minden alaplevet el nem használunk. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, hozzáadjuk a sajtot, a vajat, és elkeverjük.

3. Lépés

Ezután hozzátesszük a konzerves gombát és a petrezselymet és kevergetve tovább főzzük a még meleg főzőlapon, ameddig a gomba is átmelegszik. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 655 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mexikói zöldséges rizottó

  • Májas rizs

  • Csiperkegombás rizs

  • Rizottó tengerész módra

  • Rizs póréhagymával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    381 kcal
  • Zsír

    7.2g
  • Szénhidrát

    56.4g
  • Fehérje

    12.3g

Kommentek