Gombás rizotto
2013-04-23- Típus: Rizottó receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A párommal olasz hetet tartunk. Minden kerül az asztalra, ami egy jó olasz konyhára jellemző: rizotto, pizza, és spagetti. Imádom!
Ezeket szerezd be:
- 250 g rizs
- 1 liter forró húsleves vagy zöldségalaplé
- 1 pohár száraz fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 4 evőkanál friss petrezselyem
- 300 g gomba
1. Lépés
Felmelegítjük az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a fokhagymát és pirítsuk 30 másodpercig. Adjuk hozzá a rizst, folyamatos kevergetés mellet pirítsuk. Adjuk hozzá a rozmaringot, öntsük hozzá a bort, melegítsük, amíg a bor majdnem elpárolgott.
2. Lépés
Adjunk hozzá egy csésze forró húslevest és keverjük addig, amíg a rizs felszívja a folyadékot. Folytassuk ezt csészénként, amíg minden alaplevet el nem használunk. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, hozzáadjuk a sajtot, a vajat, és elkeverjük.
3. Lépés
Ezután hozzátesszük a konzerves gombát és a petrezselymet és kevergetve tovább főzzük a még meleg főzőlapon, ameddig a gomba is átmelegszik. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 655 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
381 kcal -
Zsír
7.2g -
Szénhidrát
56.4g -
Fehérje
12.3g