Csiperkegombás rizs

2013-10-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egyszerű, gyors, vegák is ehetik. Akár főételnek, akár köretnek is nagyszerű!

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 3 db chilipaprika
  • olívaolaj
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk édes-csípős chili szósz
  • 6 szál petrezselyem

1. Lépés

A beáztatott rizst megfőzöm. A hagymákat aprítom, a paradicsomot kockára vágom, 1 db chili karikára vágok.

2. Lépés

Egy serpenyőben a hagymát dinsztelem, ráteszem a chilit, majd a gombát. Fűszerezem. Fedő alatt párolom. Amikor a rizs megfőtt, hozzákeverem.
Tálaláskor locsolok rá chiliszószt, vágok rá petrezselymet, s díszítem 1 chilipaprikával.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 810 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zellersaláta almával és körtével

  • Eredeti humusz recept

  • Rántott gomba

  • Mexikói zöldséges rizottó

  • Májas rizs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    308 kcal
  • Zsír

    7.9g
  • Szénhidrát

    52.3g
  • Fehérje

    9.4g