Kolbászos-sajtos rakott karfiol

2014-04-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A rakott karfiolt többnyire főtt rizzsel és darált hússal szokták készíteni. Nos, én ezen változtattam. Ezúttal rizs nélkül, kolbásszal, paradicsommal, hegyes zöldpaprikával, chilivel, tejföllel és tojással készítettem el a rakott karfiolomat.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db kisebb karfiol
  • 200 g kolbász
  • 3 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 0.5 pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • 50 g füstölt sajt
  • 50 g trappista sajt
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 1 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • bazsalikom (ízlés szerint)

1. Lépés

A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben megfőzöm.

2. Lépés

Egy hőálló edény alját kivajazom, szórok rá zsemlemorzsát, ráhelyezem a karfiolt.

3. Lépés

Vágok rá kolbászkarikákat. Egy féldoboz tejfölhöz keverek egy tojást, ráöntöm a karfiolra, fűszerezem.

4. Lépés

Ráteszem a felszeletelt paradicsomot, apróra vágott bazsalikom-levelet, a reszelt sajtot, zsemlemorzsát, végül a paprikákat és kevés vajat.

5. Lépés

Beteszem a sütőbe és 25 percen keresztül 180 °C fokon hőlégkeverésen sütöm, majd a végén (körülbelül 5 percig) grill fokozatra kapcsolok.

6. Lépés

Tálaláskor teszek rá bazsalikom-levelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 428 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tojásos sajtos karfiol

  • Fokhagymás-paprikás karfiol

  • Rakott karfiol

  • Juhtúrós tepsis karfiol

  • Cheddar sajtos rakott karfiol recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    899 kcal
  • Zsír

    72,9 g
  • Koleszterin

    280 mg
  • Szénhidrát

    22,2 g
  • Cukor

    6,1 g
  • Fehérje

    40,4 g