Kolbászos-sajtos rakott karfiol
2014-04-02- Típus: Rakott karfiol receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 50 perc
A rakott karfiolt többnyire főtt rizzsel és darált hússal szokták készíteni. Nos, én ezen változtattam. Ezúttal rizs nélkül, kolbásszal, paradicsommal, hegyes zöldpaprikával, chilivel, tejföllel és tojással készítettem el a rakott karfiolomat.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db kisebb karfiol
- 200 g kolbász
- 3 evőkanál vaj
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 0.5 pohár tejföl
- 1 db tojás
- 50 g füstölt sajt
- 50 g trappista sajt
- 2 db paradicsom
- 1 db csípős hegyespaprika
- 1 db chilipaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- bazsalikom (ízlés szerint)
1. Lépés
A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben megfőzöm.
2. Lépés
Egy hőálló edény alját kivajazom, szórok rá zsemlemorzsát, ráhelyezem a karfiolt.
3. Lépés
Vágok rá kolbászkarikákat. Egy féldoboz tejfölhöz keverek egy tojást, ráöntöm a karfiolra, fűszerezem.
4. Lépés
Ráteszem a felszeletelt paradicsomot, apróra vágott bazsalikom-levelet, a reszelt sajtot, zsemlemorzsát, végül a paprikákat és kevés vajat.
5. Lépés
Beteszem a sütőbe és 25 percen keresztül 180 °C fokon hőlégkeverésen sütöm, majd a végén (körülbelül 5 percig) grill fokozatra kapcsolok.
6. Lépés
Tálaláskor teszek rá bazsalikom-levelet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 428 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
899 kcal -
Zsír
72,9 g -
Koleszterin
280 mg -
Szénhidrát
22,2 g -
Cukor
6,1 g -
Fehérje
40,4 g