Paradicsomos húsgombóc recept
2013-04-18- Típus: Húsgombóc receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Tudni kell, hogy ez az egyik kedvenc ételem. Imádom. Most darált pulykahúsból készítettem el és tettem bele egy kevés vörösbort is.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg darált Pulykahús
- 50 dkg Paradicsom
- 1 db Tojás
- 1 db Zsemle
- 1 db Vöröshagyma
- 1 evőkanál Liszt
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 dl asztali Vörösbor
- Olaj
- Cukor
- Majoránna
- Só
- Bors
1. lépés
A darált húst, a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a tojást, valamint a majoránnát, sót, borsot vizes kézzel jól összedolgozzuk, majd gombócokat gyúrunk belőle. A kész gombócokat forró olajon kisütjük.
2. lépés
Előkapunk egy lábast, amiben a meghámozott paradicsomot megfőzzük, közben pedig sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük. Egészben beledobjuk a fokhagymanyomon átpasszírozott fokhagymát és a nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd körülbelül 20 percig főzzük még.
3. lépés
Amíg rotyog a paradicsomos alap, addig olajból és lisztből rántást készítünk, majd felöntjük egy kevés vízzel és hozzáadjuk a jó kis vörösbort. Ezt a boros rántást belekeverjük a paradicsomos szószba és majoránnával, sóval, borssal, kevés cukorral ízesítjük.
4. lépés
Utolsó lépésként a megsült gombócokat is beletesszük és az egészet jól átforraljuk. Köretként sima vagy vajas főtt krumplit ajánlok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 622 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
338 kcal -
Összes Zsír
20,2 g -
Koleszterin
84 mg -
Szénhidrát
17,8 g -
Cukor
6,2 g -
Fehérje
19 g