Paradicsomos húsgombóc recept

2013-04-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Tudni kell, hogy ez az egyik kedvenc ételem. Imádom. Most darált pulykahúsból készítettem el és tettem bele egy kevés vörösbort is.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg darált Pulykahús
  • 50 dkg Paradicsom
  • 1 db Tojás
  • 1 db Zsemle
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Liszt
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 dl asztali Vörösbor
  • Olaj
  • Cukor
  • Majoránna
  • Bors

1. lépés

A darált húst, a beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a tojást, valamint a majoránnát, sót, borsot vizes kézzel jól összedolgozzuk, majd gombócokat gyúrunk belőle. A kész gombócokat forró olajon kisütjük.

2. lépés

Előkapunk egy lábast, amiben a meghámozott paradicsomot megfőzzük, közben pedig sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük. Egészben beledobjuk a fokhagymanyomon átpasszírozott fokhagymát és a nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd körülbelül 20 percig főzzük még.

3. lépés

Amíg rotyog a paradicsomos alap, addig olajból és lisztből rántást készítünk, majd felöntjük egy kevés vízzel és hozzáadjuk a jó kis vörösbort. Ezt a boros rántást belekeverjük a paradicsomos szószba és majoránnával, sóval, borssal, kevés cukorral ízesítjük.

4. lépés

Utolsó lépésként a megsült gombócokat is beletesszük és az egészet jól átforraljuk. Köretként sima vagy vajas főtt krumplit ajánlok.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 622 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres pulykagombóc

  • Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc

  • Sáfrányos marhagombóc

  • Marhagombóc paradicsomszósszal

  • Indiai fűszeres húsgolyó

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    338 kcal
  • Összes Zsír

    20,2 g
  • Koleszterin

    84 mg
  • Szénhidrát

    17,8 g
  • Cukor

    6,2 g
  • Fehérje

    19 g