Dupla csokis kalács
2013-10-12- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:20 p
A következő sütemény megállja bármikor a helyét. Én barátnőimmel való csevegésre, Karácsonyra, születésnapokra egyaránt készítem.
Ezeket szerezd be:
- 175g lágy vaj
- 175g porcukor
- 3 tojás
- 140g rétesliszt
- 85g őrölt mandula
- ½ teáskanál sütőpor
- 100ml tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 50g étcsokoládé + a tetejére
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, vajazzunk, majd béleljünk ki egy 900g-os gyümölcskenyér formát, vagy két kisebbet sütőpapírral. Verjük fel a vajat és a cukrot egy elektromos habverővel, amíg könnyű és puha állagú krémet kapunk.
2. lépés
Verjük hozzá a tojást, szitáljuk hozzá a lisztet, a mandulát, a sütőport. Öntsük hozzá a tejet és szórjuk hozzá a kakaót. Keverje hozzá a tört csokoládét, majd jól dolgozzuk el a tésztát.
3. lépés
Kaparjuk a tésztát a formába, majd süssük 45-50 percig, tűpróbáig.
Hűtsük le a formában, majd tegyük ki egy rácsra továbbhűlni. Olvasszunk fel étcsokoládét vagy fehér csokit és öntsük le a kalács tetejét.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 907 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
504 kcal -
Zsir
32g -
Szénhidrát
48g -
Fehérje
8g