Fűszeres pulykagombóc
2014-09-08- Típus: Húsgombóc receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő receptet ne csak pulykával, de csirkével, sertéssel vagy marhával is kipróbálhatjuk. Ideális partifalatka, de főételként krumplipürével is nagyszerű!
Ezeket szerezd be:
- 600 g darált pulykahús
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint fűszerek:
- rozmaring, bazsalikom, oregánó, petrezselyem, chili, só, bors
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- olaj
1. lépés
A darált húshoz hozzáütjük a tojást, hozzátesszük a nagyon apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük: sóval, borssal, rozmaringgal, oregánóval, bazsalikommal és petrezselyemmel (persze más fűszert is használhatunk, vagy ebből csak néhányat.)
Ha szeretnénk egy kicsit pikánsra, akkor chili is mehet bele.
2. lépés
Ezután leszórjuk zsemlemorzsával és kézzel jól összedolgozzuk. Vizezzük be a kezünket, majd alakítsunk belőle közepes méretű gombócokat. Egy olajozott tepsibe fektetjük egymástól viszonylag messze. 180°C-on 20 perc alatt pirosra sülnek.
Salsa szósszal minden parti ideális résztvevője!
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
4 726 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
309 kcal -
Zsír
9.3g -
Koleszterin
155mg -
Szénhidrát
7.4g -
Cukor
1.6g -
Fehérje
46.5g