Sáfrányos marhagombóc
2013-06-09- Típus: Húsgombóc receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A sáfrány nem sok háziasszony fűszerespolcán szerepel. Bevallom, nekem sem. De mikor megláttam az üzlet polcán, megjött a kedvem, hogy kipróbáljak új ízeket.
Ezeket szerezd be:
- 400 g marha darálthús
- 1 mogyoróhagyma
- 1 tk koriander
- 1 teáskanál chili
- 200 ml friss tejszín
- 100 g olvasztott sajt
- 250 ml húsleves
- 1 csipet sáfrány
- csipetnyi szerecsendió
- 1 evőkanál friss citromlé
- só és frissen őrölt bors
1. lépés
Villával szétnyomkodjuk a darált húst, sózzuk, borssal, az apróra vágott korianderrel, az apróra vágott mogyoróhagymával és chilivel összekeverjük.
2. lépés
Formáljunk kis adag gombócokat. Egy mélyebb serpenyőben hevítsünk egy kis olajat, és megpirítjuk rajta a húsgombócokat körülbelül 20 másodpercig, amíg kicsit sötétebbek lesznek majd öntsük hozzá a húslevest és lassan főzzük körülbelül 10 percig, amíg a folyadék el nem párolog.
3. lépés
Egy külön serpenyőben készítsük el a tejszínes mártást. Melegítsük fel a tejszínt, mielőtt elkezdene bugyogni adjuk hozzá a sajtot, addig keverjük, amíg krémes állagú lesz. Fűszerezzük egy kis szerecsendióval. Adja hozzá a lime levét és a sáfrányt.
4. lépés
Addig keverjük, amíg szép sárga színe lesz. Tegyük tálra a húsgombócot rizzsel és öntsük le a sáfrányos mártással. Díszítsük koriander levéllel, apróra vágott chilivel, néhány szál sáfránnyal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 928 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
653 kcal -
Zsír
34.3g -
Szénhidrát
5.6g -
Fehérje
76.5g