Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc
2014-01-20- Típus: Húsgombóc receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Olasz recept, gyors elkészítés, másnap is fogyasztható.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg spagetti tészta
- 50 dkg marha és sertés hús darálva
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg feta sajt
- egy csipet szódabikarbóna
- fél csokor friss bazsalikom
- só, bors
- szőlőmagolaj
1. Lépés
Először elkészítem a húsgombócot. A fokhagymát passzírozom, és hozzáadom a húshoz.
Sózom, borsozom, bele aprítom a sajt felét,és a szódabikarbónát majd jól összegyúrom/összedolgozom.
2. Lépés
Gombócokat formázok belőle (pingpong-labda nagyságúakat), és felhasználásig, de min. fél órára, a hűtőbe teszem.
A hagymát apróra vágom, a maradék fokhagymákat vékonyan felszeletelem só bors bazsalikom súríitett paradicsommal elkeverem.
3. Lépés
Egy nagyobb serpenyőbe, olajat hevítek közepesnél erősebb fokozaton.Rádobom a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pirítom.
Sózom, borsozom, egy csipet bazsalikomot morzsolok bele.
Addig forralom, míg a fele el nem fő, ezután teszem bele a paradicsomot, és elkeverem.
4. Lépés
A gombócokat egy serpenyőben, kevés olajon, körbesütöm minden „oldalán”.
Majd a gombócokat óvatosan beleteszem a paradicsomszószba. Lefedem, és közepesnél alacsonyabb fokozaton párolom tovább.
5. Lépés
Felteszem a vizet forrni, majd mikor felforrt, megsózom és kifőzöm benne a spagetti tésztát.
Mire a tészta megfő, a mártás, és a gombóc is elkészült. Kiveszem a gombócokat, és a paradicsomszószba teszem .
A végén reszelt sajttal megszórjuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 354 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
790 kcal -
Zsír
31.1g -
Szénhidrát
70.8g -
Fehérje
53.6g -
Koleszterin
149mg -
Cukor
7.5g