Malacsült hurkával, almával és vörösboros káposztával

2015-02-18
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Malacsültet készítettem sült hurkával, krumplival, almával és vörösboros káposztával. Isteni lett!

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg malachús
  • 1 dl sör
  • 1-2 evőkanál méz
  • 30 dkg májas hurka (3 szál)
  • 5 dkg szalonna
  • 6 db burgonya
  • 3 db alma
  • 0.5 db vöröskáposzta
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db babérlevél
  • vörösborecet (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • köménymag (ízlés szerint)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál disznózsír
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor

1. Lépés

A malachús bőrét megkockázom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s beteszem 1 napra a hűtőbe.

2. Lépés

Másnap egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.

3. Lépés

A krumplit megpucolom, hasábokra vágom, az alma magházát eltávolítom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.

4. Lépés

A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megpirítom, dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet, ráöntöm a vörösbort.

5. Lépés

Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, s átkapcsolok grillfokozatra.

6. Lépés

Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült krumplit, almát és káposztát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 921 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sörös malacsült krumplival és répával

  • Sörös malacsült sült céklával és párolt pezsgős lilakáposztával

  • Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával

  • Sörrel sült malac sütőtökkel és lilakáposztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1115 kcal
  • Zsír

    47,7 g
  • Koleszterin

    265 mg
  • Szénhidrát

    108,6 g
  • Cukor

    35,9 g
  • Fehérje

    58,7 g