Malacsült hurkával, almával és vörösboros káposztával
2015-02-18- Típus: Malacsült receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Malacsültet készítettem sült hurkával, krumplival, almával és vörösboros káposztával. Isteni lett!
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg malachús
- 1 dl sör
- 1-2 evőkanál méz
- 30 dkg májas hurka (3 szál)
- 5 dkg szalonna
- 6 db burgonya
- 3 db alma
- 0.5 db vöröskáposzta
- 1 db lilahagyma
- 1 db babérlevél
- vörösborecet (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál disznózsír
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
1. Lépés
A malachús bőrét megkockázom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s beteszem 1 napra a hűtőbe.
2. Lépés
Másnap egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.
3. Lépés
A krumplit megpucolom, hasábokra vágom, az alma magházát eltávolítom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.
4. Lépés
A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megpirítom, dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet, ráöntöm a vörösbort.
5. Lépés
Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, s átkapcsolok grillfokozatra.
6. Lépés
Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült krumplit, almát és káposztát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 028 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1115 kcal -
Zsír
47,7 g -
Koleszterin
265 mg -
Szénhidrát
108,6 g -
Cukor
35,9 g -
Fehérje
58,7 g