Sörös malacsült sült céklával és párolt pezsgős lilakáposztával
2015-02-06- Típus: Malacsült receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.
Nos, én ezúttal egy kicsit szakítottam a hagyományos receptekkel.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg malachús
- 1 dl sör
- méz (ízlés szerint)
- 1 db cékla
- 20 dkg sütőtök
- 1 szelet lilakáposzta
- 1 db lilahagyma
- 1 db babérlevél
- ecet (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál disznózsír
- olívaolaj
- 1 dl pezsgő
1. Lépés
A malachús bőrét bevagdosom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s néhány órára beteszem a hűtőbe.
2. Lépés
Majd egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.
3. Lépés
A céklát és a tököt pucolás után felkockázom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.
4. Lépés
A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megkapatom, dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet. Amikor már csaknem kész, ráöntöm a pezsgőt.
5. Lépés
Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, s átkapcsolok grill fokozatra.
6. Lépés
Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült zöldségeket és káposztát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 293 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
487 kcal -
Zsír
18,5 g -
Koleszterin
97 mg -
Szénhidrát
33,8 g -
Cukor
19,4 g -
Fehérje
36,5 g