Kaliforniai paprikás sertés tésztával
2012-08-23- Típus: Húsos tészták, Tejszínes húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A paprika és ízletes (de nem csípős) szósszal együtt a sertés kiváló egyveleget alkot, főleg ha még finom tésztával tálaljuk.
Ezeket szerezd be:
- 500 g sertéscomb
- 2 nagy kaliforniai paprika
- 1 evőkanál vaj
- 1 hagyma, vékonyra szeletelve
- 1 csésze csirke húsleves
- 1/4 csésze liszt
- 2 csésze tej
- 1/2 csésze sima joghurt
- aprított friss petrezselyem
- 500 g tészta
1. Lépés
Vágjuk le a zsírt a húsról és szeljük csíkokra. Egy tálban megszórjuk a sertést a fele a paprikával, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a fele a vajat közepes hőfokon. Pirítsuk meg a sertés csíkokat rajta.
2. Lépés
Adjuk hozzá a maradék paprikát, hagymát és 1/4 csésze (50 ml) levest, és főzzük körülbelül 3 percig, vagy amíg a hagyma üveges lesz. Keverjük hozzá a maradék húslevest. Keverjük el a lisztet a tejjel, majd keverjük bele a serpenyőbe. Növeljük a hőfokot, és pároljuk, gyakran kevergetve, kb. 5 percig, vagy amíg a mártás besűrűsödik.
3. Lépés
Közben egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le. Vegyük le a tűzről a húst, keverjük bele a joghurtot. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal. Osszuk a tésztát tányérokba, tegyünk a tetejére a mártásból, majd szórjuk meg petrezselyemmel.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
3 650 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
605 kcal -
Fehérje
45 g -
Szénhidrát
68 g -
Zsír
17 g