Zöldborsóleves csipetkével
2014-12-12- Típus: Borsóleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Te is szereted a zöldborsólevest? Nekem az egyik kedvencem.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg zöldborsó
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 1 evőkanál vaj
- 1 db húsleveskocka
- 0.5 evőkanál liszt
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 2 db chilipaprika
- só (ízlés szerint)
- - : : : A csipetkéhez: : : : -
- 1 db tojás
- 1 dl víz
- 2,5 dkg finomliszt (amennyit felvesz)
- só (ízlés szerint)
1. Lépés
A vajon megdinsztelem a hagymát, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, megfuttatom a zöldségeket, majd beleteszem a borsót is.
2. Lépés
Teszek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, s felengedem vízzel. Adok hozzá húsleveskockát, borsot, apróra vágott petrezselymet, chilipaprikát.
3. Lépés
Meggyúrom a csipetkét.
4. Lépés
Amikor már majdnem megfőtt a leves, belemorzsolom a csipetkét.
5. Lépés
Felforralom, s máris tálalok.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 450 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
415 kcal -
Zsír
9,8 g -
Koleszterin
98 mg -
Szénhidrát
63,8 g -
Cukor
20,7 g -
Fehérje
20,1 g