Lecsó bogyiszlói paprikából cukkiniből csípős kolbásszal
2015-08-12- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A végeredmény kiváló lett. Pont olyan csípős, ahogy akartam.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg bogyiszlói paprika
- 1 db kisebb cukkini
- 40 dkg paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 4 db chilipaprika
- 2 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg füstölt-csípős kolbász
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős fűszerpaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
1. lépés
A hagymákat aprítom, a paprikát darabolom, a szalonnát kockára vágom.
2. lépés
Egy nagy serpenyőben bő olajon megpirítom a szalonnát, majd ráteszem a paprikát.
3. lépés
Feldarabolom a cukkinit és a paradicsomot is, a paprikához adom, rávágom a chilit, sózom, borsozom.
4. lépés
A kolbászt megmosom, majd néhány perc elteltével a bőrt hosszában bevágom, lehúzom. A kolbászt felszeletelem, a lecsóhoz adom. Szórok rá bőven pirospaprikát. Megkeverem és már lehet is tálalni.
5. lépés
Kenyérrel fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 282 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
350 kcal -
Zsír
21,4 g -
Koleszterin
45 mg -
Szénhidrát
26,4 g -
Cukor
12,9 g -
Fehérje
16,5 g