Lecsó bogyiszlói paprikából cukkiniből csípős kolbásszal

2015-08-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A végeredmény kiváló lett. Pont olyan csípős, ahogy akartam.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg bogyiszlói paprika
  • 1 db kisebb cukkini
  • 40 dkg paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 db chilipaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg füstölt-csípős kolbász
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj

1. lépés

A hagymákat aprítom, a paprikát darabolom, a szalonnát kockára vágom.

2. lépés

Egy nagy serpenyőben bő olajon megpirítom a szalonnát, majd ráteszem a paprikát.

3. lépés

Feldarabolom a cukkinit és a paradicsomot is, a paprikához adom, rávágom a chilit, sózom, borsozom.

4. lépés

A kolbászt megmosom, majd néhány perc elteltével a bőrt hosszában bevágom, lehúzom. A kolbászt felszeletelem, a lecsóhoz adom. Szórok rá bőven pirospaprikát. Megkeverem és már lehet is tálalni.

5. lépés

Kenyérrel fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 282 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    350 kcal
  • Zsír

    21,4 g
  • Koleszterin

    45 mg
  • Szénhidrát

    26,4 g
  • Cukor

    12,9 g
  • Fehérje

    16,5 g