Kung Pao csirke

2012-04-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 35 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Kung Pao csirke (más néven Gong-Bao, vagy Kung Pow) valószínűleg az egyik legismertebb kínai ételek közé tartozik. Ez az étel is a kínai éttermek alap menüjében fellelhető. Tüzes ízét két konkrét összetevőnek köszönheti: chilinek és a szecsuáni borsnak.

Hozzávalók

1/2 kg bőr nélküli csirkemell
2,5 evőkanál szezámolaj
1 kávéskanál szecsuáni bors
szárított chili paprika
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
6 vöröshagyma
2/3 csésze pirított, sótlan mogyoró

Páchoz:
2 teáskanál szójaszósz
1,5 teáskanál sherry
1 evőkanál víz
2 teáskanál kukoricakeményítő

A mártáshoz:
2 teáskanál almaecet
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál víz
3 kávéskanál cukor
1 teáskanál kukoricakeményítő

 

Elkészítés

1. Keverjük össze a pác hozzávalókat. A csirkét vágjuk kis kockákra és dobjuk őket a pácba, majd tegyük őket félre állni. (Körül belül 30 percet)
2. Keverje össze a hozzávalókat a mártás hozzávalóit, majd tegyük félre.
Vékonyan szeleteljük le a 3 gerezd fokhagymát. Törjük meg a chili paprikákat és szeleteljük kis darabokat, miközben a magokat kihagyjuk! (Vigyázzunk, ne használjunk sokat, mert az étel ehetetlen lesz. Ha nem akarunk kockáztatni, használjunk inkább chiliport.)
3. Helyezzük a 2,5 evőkanál szezámolajat egy wokban vagy nagy serpenyőbe és kezdjük el magas hőfokon melegíteni. Adjuk hozzá a chilit és szecsuáni borsot. Kevergetve pirítjuk néhány másodpercig, amíg illatosak nem lesznek, ügyelve, hogy ne égessük meg őket. Hozzáadjuk a csirkét, ​​elkeverjük, majd adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát, a szeletekre vágott hagymát. Kevergetve pirítjuk néhány percig, amíg a csirke megpirul.
4. Adjuk hozzá a szószt, és mozgassuk meg kicsit a wok sütőben. Ha a mártás sűrű lesz, hozzáadjuk a mogyorót, dobjunk párat rajta, majd le is vehetjük a tűzről.

Sima vagy zöldséges rizzsel melegen tálaljuk.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.9 / 5)

3.9 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

30 130 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Részeges csirkecomb

  • Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

  • Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

  • Cigánypecsenyés langalló

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve