Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom reszelt sajttal
2015-01-22- Típus: Paprika töltve receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Nagyon ízlett a napokban sütött töltött kaliforniai paprika, ezért most újra elkészítettem, de ezúttal TV-paprikát használtam fel, hozzá paradicsomot tettem, s megszórtam reszelt sajttal.
Ezeket szerezd be:
- 2 db paprika (tv)
- 2 db nagyobb paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db nagyobb krumpli
- 10 dkg kacsamájpástétom
- 0.5 bögre rizs
- 1 db tojás
- 2 szál petrezselyem
- 0.5 csokor snidling
- 10 dkg kecskesajt
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
1. Lépés
A rizst előfőzöm, a krumplikat héjában megfőzöm. Közben a hagymákat, petrezselymet, snidlinget aprítom, a sajtot lereszelem. A paprikákat hosszában félbevágom, a paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivágom, aprítom.
2. Lépés
A rizst egy keverőtálba teszem. Hozzáadom az aprított hagymákat, paradicsomot, petrezselyemzöldet, a kacsamájpástétomot, s a sajt felét. Ráütök egy tojást, fűszerezem, összekeverem.
3. Lépés
Egy olajozott serpenyőbe berakom a paprikákat és a paradicsomokat, s a masszával megtöltöm őket, szórok rájuk sajtot. Végül melléjük rakom a krumplikat.
4. Lépés
A serpenyőt berakom 180 °C fokra előmelegített sütőbe, s 30 percig sütöm. Mikor majdnem kész, rászórom még a maradék sajtot, visszateszem a sütőbe, s aranybarnára sütöm.
5. Lépés
Tálalok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 267 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1354 kcal -
Zsír
49,5 g -
Koleszterin
259 mg -
Szénhidrát
189,3 g -
Cukor
18,1 g -
Fehérje
45,4 g