Keleti saláta köményes kukoricával
2013-06-18- Típus: Karcsúsító ételek, Különleges saláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Különleges saláta nem csak különleges embereknek. Bár az endíviát nem olyan könnyű beszerezni, de nem lehetetlen, na és megéri a fáradozást.
Ezeket szerezd be:
- 2 db Kaliforniai paprika
- 20 dkg Csemegekukorica
- 2 db kisebb Vöröshagyma
- 1 db Endívia
- 1 szál Kömény
- 1 kiskanál Almaecet
- 1 kiskanál Szójaszósz
- 6 kiskanál Olívaolaj
- 2 db Tojás
- Só
1. lépés
A vöröshagymát, a kaliforniai paprikát és az endíviát alaposan megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A csemegekukoricát forrásba lévő sós, köményes vízbe tesszük, amit 5 percig főzünk. A tojásokat is keményre főzzük, amit majd megpucolunk és apró darabokra aprítunk.
2. lépés
Az elkészült és feldarabolt kemény tojásokat összekeverjük az almaecettel, az olajjal, a szójaszósszal és ízlés szerint sóval. A kész kukoricát és a zöldségeket egy tálba tesszük, átkeverjük és a tojásos-ecetes öntettel meglocsoljuk. Hidegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 689 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
193 kcal -
Összes Zsír
10,3 g -
Koleszterin
82 mg -
Szénhidrát
21,7 g -
Cukor
6 g -
Fehérje
7 g