Keleti saláta köményes kukoricával

2013-06-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Különleges saláta nem csak különleges embereknek. Bár az endíviát nem olyan könnyű beszerezni, de nem lehetetlen, na és megéri a fáradozást.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db Kaliforniai paprika
  • 20 dkg Csemegekukorica
  • 2 db kisebb Vöröshagyma
  • 1 db Endívia
  • 1 szál Kömény
  • 1 kiskanál Almaecet
  • 1 kiskanál Szójaszósz
  • 6 kiskanál Olívaolaj
  • 2 db Tojás

1. lépés

A vöröshagymát, a kaliforniai paprikát és az endíviát alaposan megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A csemegekukoricát forrásba lévő sós, köményes vízbe tesszük, amit 5 percig főzünk. A tojásokat is keményre főzzük, amit majd megpucolunk és apró darabokra aprítunk.

2. lépés

Az elkészült és feldarabolt kemény tojásokat összekeverjük az almaecettel, az olajjal, a szójaszósszal és ízlés szerint sóval. A kész kukoricát és a zöldségeket egy tálba tesszük, átkeverjük és a tojásos-ecetes öntettel meglocsoljuk. Hidegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 689 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    193 kcal
  • Összes Zsír

    10,3 g
  • Koleszterin

    82 mg
  • Szénhidrát

    21,7 g
  • Cukor

    6 g
  • Fehérje

    7 g