Göngyölt sonka rántva
2012-11-13- Típus: Sonka tekercsek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egy nagyon finom göngyölt sonka receptet szeretnék veletek megosztani, ami garantáltan az egész családnak ízleni fog.
Ezeket szerezd be:
- 8 szelet Sonka
- 25 dkg Gomba
- 1 db Vöröshagyma
- 2 db Tojás
- 2 evőkanál Olaj
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- Só
- Bors
- Panírozáshoz: Liszt, Tojás, Zsemlemorzsa, Olaj
1. lépés
Az első dolgunk az, hogy az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.
2. lépés
Amikor a gombát is megpároltuk, adjuk hozzá a felvert tojásokat és szórjuk meg petrezselyem zöldjével. Addig hagyjuk a tűzön, míg puha, lágy rántottát nem készítettünk.
3. lépés
Ahogy kész a rántottánk, úgy a kiterített sonkákra halmozzuk, határozott mozdulatokkal összetekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük, nehogy szétjöjjenek. Amikor ezzel is kész volnánk, szimplán csak lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajon szép aranybarnára sütjük.
Próbáljátok ki majonézes burgonyasalátával!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 202 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
637 kcal -
Összes Zsír
26,1 g -
Koleszterin
196 mg -
Szénhidrát
72,6 g -
Cukor
5,8 g -
Fehérje
27,8 g