Göngyölt sonka rántva

2012-11-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egy nagyon finom göngyölt sonka receptet szeretnék veletek megosztani, ami garantáltan az egész családnak ízleni fog.

Ezeket szerezd be:

  • 8 szelet Sonka
  • 25 dkg Gomba
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 db Tojás
  • 2 evőkanál Olaj
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • Bors
  • Panírozáshoz: Liszt, Tojás, Zsemlemorzsa, Olaj

1. lépés

Az első dolgunk az, hogy az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.

2. lépés

Amikor a gombát is megpároltuk, adjuk hozzá a felvert tojásokat és szórjuk meg petrezselyem zöldjével. Addig hagyjuk a tűzön, míg puha, lágy rántottát nem készítettünk.

3. lépés

Ahogy kész a rántottánk, úgy a kiterített sonkákra halmozzuk, határozott mozdulatokkal összetekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük, nehogy szétjöjjenek. Amikor ezzel is kész volnánk, szimplán csak lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajon szép aranybarnára sütjük.

Próbáljátok ki majonézes burgonyasalátával!

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 202 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sonkatekercs

  • Sajtos sonkatekercs rántva

  • Zöldbabos sonkatekercs

  • Kecskesajttal töltött sonkatekercs

  • Brokkolis sonkatekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    637 kcal
  • Összes Zsír

    26,1 g
  • Koleszterin

    196 mg
  • Szénhidrát

    72,6 g
  • Cukor

    5,8 g
  • Fehérje

    27,8 g