Kávés-mogyorós szelet
2012-11-12- Típus: Kávés torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A következő sütemény nem csak desszertként, de a reggeli kávé mellé is kiváló. Az a jó benne, hogy nem csak mogyoróval, de dióval, mandulával, pekándióval is készíthetjük.
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 1,5 csésze liszt
- 1 evőkanál instant kávé
- 1,5 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- ½ csésze sótlan vaj
- 1 csésze barna cukor
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 1,5 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze tej
- Tetejére:
- 100 g mogyoró, dió egyéb csonthéjas, nagyobbra zúzva
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál vaj
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki egy tetszőleges méretű tortaformát. Keverjük össze a lisztet, az instant kávét, a sütőport és a sót egy közepes keverőtálban. Keverjük össze a vajat és a barna cukrot egy másik tálban és keverjük krémesen puhára, kb 3 perc alatt.
2. lépés
Ehhez adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a vaníliát. Keverjük bele a lisztes keverék felét, majd a tejet és fokozatosan a lisztes keverék másik felét. Keverjük csomómentesre. Öntsük a tésztát az előkészített formába.
3. lépés
A díszítés: Keverjük össze a választott csonthéjasat a barna cukorral és a vajjal, majd alacsony lángon kezdjük el megpörkölni. Nem kell teljesen csak hogy, finom illata legyen. Ha kész, akkor öntsük a tészta tetejére, egyengessük el, hogy mindenhova jusson.
4. lépés
Süssük a tortát, amíg aranybarna lesz kb. 55-60 percig. Hagyjuk, hogy a torta hűljön egy rácson 5 percig. Felszeletelve kávé mellé isteni!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 567 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
385 kcal -
Zsír
17.9g -
Szénhidrát
50.4g -
Fehérje
6.1g