Hideg meggyleves
2012-04-30- Típus: Meggyleves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 8 perc
- Elkészítés: 30 perc
Nagyon melegben az ember nem kívánja annyira a nehéz ételeket, ezért jó, ha repertoárunkban szerepel egy-egy könnyű nyári étel is. Ilyen ez a meggyleves recept is.
Ezeket szerezd be:
- 70 dkg meggy
- 10 dkg cukor
- 1 dl tejszín
- 1 citrom leve és héja
- fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 1 evőkanál liszt
Recept elkészítése
1. A meggybefőttet elővesszük a spejzból és kimagozzuk, ha friss fáról szedett gyümölcsöt használunk, akkor megmossuk őket és szintén kimagozzuk.
2. Előveszünk egy lábast, beleszórjuk az átmosott meggyet, felöntjük kb. 1 liter vízzel és a fűszerekkel megszórva főzni kezdjük. (Ha befőttet használunk, akkor nem kell sokáig főzni, elég neki 5 perc, ha friss gyümölcsöt használunk, akkor addig, ameddig megpuhulnak.)
3. Ezután behabarjuk a tejszínnel elkevert liszttel és pár percig még forraljuk. Levesszük a tűzről, megvárjuk míg kihűl, majd hűtőszekrénybe rakjuk 1-2 órára, de jobb egész éjszakára betesszük.
Másnap tálaljuk.
Próbáltad már a medence mellett jégkockával? Isteni! És jégkrémként?
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
6 115 megtekintés