Hideg meggyleves

2012-04-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 8 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Nagyon melegben az ember nem kívánja annyira a nehéz ételeket, ezért jó, ha repertoárunkban szerepel egy-egy könnyű nyári étel is. Ilyen ez a meggyleves recept is.

Ezeket szerezd be:

  • 70 dkg meggy
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom leve és héja
  • fahéj
  • 3 szem szegfűszeg
  • 1 evőkanál liszt

Recept elkészítése

1. A meggybefőttet elővesszük a spejzból és kimagozzuk, ha friss fáról szedett gyümölcsöt használunk, akkor megmossuk őket és szintén kimagozzuk.

2. Előveszünk egy lábast, beleszórjuk az átmosott meggyet, felöntjük kb. 1 liter vízzel és a fűszerekkel megszórva főzni kezdjük. (Ha befőttet használunk, akkor nem kell sokáig főzni, elég neki 5 perc, ha friss gyümölcsöt használunk, akkor addig, ameddig megpuhulnak.)

3. Ezután behabarjuk a tejszínnel elkevert liszttel és pár percig még forraljuk. Levesszük a tűzről, megvárjuk míg kihűl, majd hűtőszekrénybe rakjuk 1-2 órára, de jobb egész éjszakára betesszük.

Másnap tálaljuk.

Próbáltad már a medence mellett jégkockával? Isteni! És jégkrémként?

Fogás:

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 115 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pálinkás meggyleves

  • Tejszínes meggyleves