Sonkatekercs

2014-01-07
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A szilveszter és egyéb ünnepeken nélkülözhetetlen hidegtál.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kiló franciasaláta
  • 8 szelet gépsonka
  • 10 deka ecetes torma
  • 10 deka vaj
  • 5 deka liszt
  • 2 deci tej
  • 1 mk só
  • 1 teáskanál cukor

1. Lépés

5 deka vajat 5deka lisztel elkeverem, világos rántást készítek, ha már kicsit a liszt megpirult 2 deci tejjel felengedem, állandó keverés mellett. Amikor kihűlt, hozzákeverem a tormát és a maradék vajat, sóval, cukorral izésítjük.

2. Lépés

A franciasalátát tálcára tesszük,a sonkaszeleteket megtöltjük, és felgöngyöljük. A sonkatekercsek két végét csillagcsővel díszítjük. A maradék tormakrémmel feldíszítjük.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

9 496 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nagyon gyors hidegtál

  • Túrós puliszka

  • Húsvéti csibék

  • Húsvéti tojás: csibék a havas fűben

  • Prosciutto con melone

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    673 kcal
  • Zsír

    54.9g
  • Szénhidrát

    38g
  • Fehérje

    7.4g
  • Koleszterin

    77mg
  • Cukor

    13.3g

Kommentek