Gombás-zöldséges-tejszínes tagliatelle

2015-02-23
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Imádom az olaszos ízeket, ezért ezzel a tésztával hódolok az olasz konyhának.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg tészta (tagliatelle)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 0.5 db kaliforniai paprika
  • 1 db chilipaprika
  • olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 12 db bazsalikomlevél (+1 csúccsal)
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 marék saláta (madár)
  • 10 db kaprigyümölcs (száras)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 5 dkg sajt (parmezán)

1. lépés

A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon dinsztelem, majd hozzáadom a paprikákat, paradicsomot, gombát, kaprigyümölcsöt is. Fűszerezem.

2. lépés

Közben a tésztát megfőzöm (al dente) sós vízben. A bazsalikomot, petrezselyem és zellerlevelet, madársalátát aprítom, a parmezánt forgácsokká reszelem.

3. lépés

Amikor már a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, az aprított zöld leveleket, felrottyantom. Hozzákeverem a leszűrt tésztát.

4. lépés

Tálaláskor szórok rá a parmezánból, s díszítem egy bazsalikom-csúccsal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 418 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lumaconi baconnel, rukkolával és parmezánnal

  • Fusilli gombapörkölttel és kolbásszal

  • Gombás tészta olívabogyóval és chilivel

  • Gombás tészta reszelt sajttal

  • Gombás spagetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    472 kcal
  • Zsír

    16,8 g
  • Koleszterin

    83 mg
  • Szénhidrát

    59,8 g
  • Cukor

    4,6 g
  • Fehérje

    18,1 g