Sajttorta cseresznyedzsemmel
2015-01-16- Típus: Sajttorták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 50 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 60 perc
Sütés nélküli is készíthetünk nagyon finom sajttortát. Cseresznye helyett meggyel is nagyon szeretjük.
Ezeket szerezd be:
- 7,5 dkg Győri Édes vaníliás keksz
- 7,5 dkg Győri Édes kakaós keksz
- 7,5 dkg margarin
- Habos-krém:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 2 dl Hulala (v. tejszín)
- Cseresznyedzsem:
- 50 dkg magozott cseresznye (fagyasztott v. befőtt)
- cukor
- vaníliás cukor
- cherry brandy aroma
- reszelt narancshéj
- pici víz (v. befőttlé)
- 1 ek keményítő
1. Lépés
A kétféle kekszet finomra összeaprítani. A margarint felolvasztani, majd az aprított kekszhez önteni és jól összedolgozni.
2. Lépés
A tortaforma alját kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a kekszes masszát, és tenyérrel jól ellapogatni.
Hűtőbe tenni pihentetni. Közben ellehet készíteni a krémet.
3. Lépés
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével habosra keverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan az előzőleg jól kikevert krémhez keverni.
4. Lépés
A hűtőből kivenni a tortaalapot, majd a formából kivéve lehúzni róla a sütőpapírt és visszahelyezni a formába.
Tetejére kanalazni a habos krémet, majd visszatenni a hűtőbe, hogy megdermedjen a hab (kb. 1 óra elég).
5. Lépés
A cseresznyét apróbb darabokra aprítani, majd egy serpenyőbe tenni.
Egy pici vizet (v. befőttlevet) önteni alá, majd ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, cherry brandy aromát és reszelt narancshéjat adni hozzá.
6. Lépés
Felforralni, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzni.
Ezután a keményítőt egy pici vízzel simára keverni, majd állandó keverés mellett a cseresznyéhez önteni. Kevergetve addig főzni még besűrűsödik, majd a tűzről levéve teljesen kihűteni.
7. Lépés
Tálalás előtt a teljesen kihűlt dzsemet a torta tetejére kanalazni, majd vízbe mártott késsel felszeletelni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 949 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
742 kcal -
Zsír
32.9g -
Szénhidrát
104.3g -
Fehérje
10.2g -
Koleszterin
40mg -
Cukor
53.8g