Gombás tészta reszelt sajttal

2016-07-11
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 1 perc
  • Főzési/Sütési idő: 14 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Szeretem az olaszos tésztákat, de ennek a receptnek a királynője a speciális chili, a saját termesztésű Rare Ubatuba Cambuci Pepper, mely az egyik legerősebb chili.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Fusilli tészta
  • 2 nagy db Csiperkegomba
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Hegyes erős paprika
  • 1 db Paradicsom
  • 1 ek Olívaolaj
  • 1 kiskanál Ételízesítő
  • 1 kiskanál Só
  • 1 kiskanál Bors
  • 1 kiskanál Pirospaprika
  • 1 dl Vörösbor
  • 1 kiskanál Fokhagymás fűszerkeverék (fokhagyma-petrezselyem)
  • 1 kiskanál Oregánó
  • 6 db Olívabogyó (paprikás)
  • 1 tk Kapribogyó
  • 1 db Chilipaprika
  • 1 kiskanál Chiliszósz
  • 5 dkg Trappista sajt
  • 2 szál Petrezselyem
  • 1 kiskanál Bazsalikom

1. lépés

A tésztát felteszem főni.

2. lépés

Közben egy serpenyőben elkészítem a vörösboros gombapaprikást. Megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, fűszerezem, s fedő alatt megpárolom.

3. lépés

Tálaláskor egy tányérra teszem, rászórom a fokhagyma-petrezselyem fűszerkeveréket, az összevágott petrezselymet, bazsalikomot, chilipaprikát, a kapribogyókat, a szeletelt olívabogyókat, teszek rá tejfölt, s meglocsolom a chiliszósszal, s bőségesen megszórom oregánóval és reszelt sajttal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 911 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lumaconi baconnel, rukkolával és parmezánnal

  • Fusilli gombapörkölttel és kolbásszal

  • Gombás tészta olívabogyóval és chilivel

  • Gombás spagetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

  • Fusilli fehérboros-tejszínes gombával és füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1703,8 kcal
  • Zsír

    38,6 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    275,1 g
  • Cukor

    28,1 g
  • Fehérje

    62,5 g