Gombás tészta reszelt sajttal
2016-07-11- Típus: Gombás tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 1 perc
- Főzési/Sütési idő: 14 perc
- Elkészítés: 15 perc
Szeretem az olaszos tésztákat, de ennek a receptnek a királynője a speciális chili, a saját termesztésű Rare Ubatuba Cambuci Pepper, mely az egyik legerősebb chili.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Fusilli tészta
- 2 nagy db Csiperkegomba
- 1 db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 db Hegyes erős paprika
- 1 db Paradicsom
- 1 ek Olívaolaj
- 1 kiskanál Ételízesítő
- 1 kiskanál Só
- 1 kiskanál Bors
- 1 kiskanál Pirospaprika
- 1 dl Vörösbor
- 1 kiskanál Fokhagymás fűszerkeverék (fokhagyma-petrezselyem)
- 1 kiskanál Oregánó
- 6 db Olívabogyó (paprikás)
- 1 tk Kapribogyó
- 1 db Chilipaprika
- 1 kiskanál Chiliszósz
- 5 dkg Trappista sajt
- 2 szál Petrezselyem
- 1 kiskanál Bazsalikom
1. lépés
A tésztát felteszem főni.
2. lépés
Közben egy serpenyőben elkészítem a vörösboros gombapaprikást. Megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, fűszerezem, s fedő alatt megpárolom.
3. lépés
Tálaláskor egy tányérra teszem, rászórom a fokhagyma-petrezselyem fűszerkeveréket, az összevágott petrezselymet, bazsalikomot, chilipaprikát, a kapribogyókat, a szeletelt olívabogyókat, teszek rá tejfölt, s meglocsolom a chiliszósszal, s bőségesen megszórom oregánóval és reszelt sajttal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 911 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1703,8 kcal -
Zsír
38,6 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
275,1 g -
Cukor
28,1 g -
Fehérje
62,5 g