Gombás tészta olívabogyóval és chilivel
2016-07-26- Típus: Gombás tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Bár nagyon szeretem a sajtot, ezúttal ez kimaradt. (Őszintén mondva, elfeledkeztem róla, de így is finom volt.)
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Fusilli tészta
- 2 nagy db Csiperkegomba
- 1 db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 db Hegyes erős paprika
- 1 db Paradicsom
- 1 ek Olívaolaj
- 1 kiskanál Ételízesítő (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Oregánó (ízlés szerint)
- 0.5 dl Vörösbor
- 1 kiskanál Fokhagymás fűszerkeverék (fokhagymás-petrezselyem)
- 10 db Olívabogyó (paprikás)
- 1 db Chilipaprika
- 1 kiskanál Chiliszósz (ízlés szerint)
- 2 ek Tejföl
- 2 szál Petrezselyem
- 1 tk Bazsalikom (ízlés szerint)
1. lépés
A tésztát felteszem főni.
2. lépés
A hagymákat durván aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombákat szeletelem.
3. lépés
Egy serpenyőben üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a fokhagymát, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt. Amikor a zöldségek már félpuhák, hozzáadom a gombát.
4. lépés
A gombához öntöm a bort és a tejfölt, összekeverem, s elzárom a tűzhelyet, hőntartáson hagyom.
6. lépés
Tálaláskor egy tányérra teszem, rászórom a fokhagyma-petrezselyem fűszerkeveréket, az összevágott petrezselymet, bazsalikomot, chilipaprikát, a szeletelt olívabogyókat, teszek rá tejfölt, s meglocsolom a chiliszósszal. Lehet még reszelt sajttal is megszórni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 636 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
793 kcal -
Zsír
17,2 g -
Koleszterin
8,8 mg -
Szénhidrát
137,8 g -
Cukor
14,3 g -
Fehérje
25,7 g