Gombás töltött karaj
2012-10-21- Típus: Göngyölt hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő receptet az anyukámtól tanultam, nem nagy ördöngösség, viszont nagyon finom ebéd lehet belőle.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg sovány sertés karaj
- 10 dkg gomba
- 1 evőkanál olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1-2 evőkanál majoránna
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Vágjuk apróra a gombákat, majd egy serpenyőben egy kis olajon pároljuk puhára a szeletekre vágott hagymával. Ízesítsük sóval, borssal és petrezselyemmel.
2. lépés
A tölteléket kenjük a kicsontozott és kiklopfolt sertés karajokra majd göngyölítsük fel őket, rögzítsük fogpiszkálóval, majd zsírral, vagy olajjal megkent tepsibe tesszük. A tetejüket sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majoránnával.
Tálaljuk zöldségkörettel vagy sült krumplival. Ne felejtsük el kivenni a fogpiszkálókat!
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
6 942 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
415 kcal -
Zsír
21,1 g -
Szénhidrát
9.7 g -
Fehérje
46.1 g