Rántott bárányborda boros mártással
2013-03-24- Típus: Báránysültek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 50 perc
A bárányborda mindig jó választás egy családi megvendégeléshez. Viszonylag gyorsan elkészül és kicsit különleges. Kékfrankos borral kiváló választás.
Ezeket szerezd be:
- 8 szelet bárányborda
- tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírhoz
- só, bors
- 1/2 evőkanál rozmaring
- Mártáshoz:
- 100 ml portói
- fél marhahúsleves kocka
- 1 dl olaj
1. lépés
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal fűszerezzük, majd a szokott módon bepanírozzuk. Kicsit félretesszük. Egy serpenyőben melegítsünk fel olajat és süssük ropogósra a hússzeleteket, ha megsültek, akkor egy tálra sorakoztatjuk őket.
2. lépés
A boros mártás elkészítése: tegyük a portóit egy edénybe, forraljuk a felére, majd keverjünk hozzá egy evőkanál lisztet és keverjük simára. Oldjunk fel egy leveskockát 1 dl vízben, majd keverjük hozzá a borhoz és főzzük alacsony lángon egészen sűrűsödésig. Tálalás előtt öntsük le a bárányt a boros mártással.
Köretként készítsünk párolt zöldséget hozzá, de sült krumplival, rizzsel is tökéletes!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 024 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
436 kcal -
Zsír
36.9g -
Szénhidrát
1.2g -
Fehérje
24.7g