Rántott bárányborda boros mártással

2013-03-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A bárányborda mindig jó választás egy családi megvendégeléshez. Viszonylag gyorsan elkészül és kicsit különleges. Kékfrankos borral kiváló választás.

Ezeket szerezd be:

  • 8 szelet bárányborda
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírhoz
  • só, bors
  • 1/2 evőkanál rozmaring
  • Mártáshoz:
  • 100 ml portói
  • fél marhahúsleves kocka
  • 1 dl olaj

1. lépés

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal fűszerezzük, majd a szokott módon bepanírozzuk. Kicsit félretesszük. Egy serpenyőben melegítsünk fel olajat és süssük ropogósra a hússzeleteket, ha megsültek, akkor egy tálra sorakoztatjuk őket.

2. lépés

A boros mártás elkészítése: tegyük a portóit egy edénybe, forraljuk a felére, majd keverjünk hozzá egy evőkanál lisztet és keverjük simára. Oldjunk fel egy leveskockát 1 dl vízben, majd keverjük hozzá a borhoz és főzzük alacsony lángon egészen sűrűsödésig. Tálalás előtt öntsük le a bárányt a boros mártással.

Köretként készítsünk párolt zöldséget hozzá, de sült krumplival, rizzsel is tökéletes!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 024 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Indiai bárány

  • Görög bárány vegyes salátával

  • Chilis-gyömbéres bárány

  • Klasszikus bárányborda recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    436 kcal
  • Zsír

    36.9g
  • Szénhidrát

    1.2g
  • Fehérje

    24.7g