Gombás kolbászos burgonyaleves

2014-03-19
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Levest szerettem volna főzni de nem tudtam eldönteni milyen legyen. Hát ez lett belőle! Amolyan gomba és krumplileves hibrid.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zeller
  • 25 dkg gomba
  • 1 szál paraszt kolbász
  • 50 dkg burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kanál pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • kevés ételízesítő
  • 2 szál zellerzöld
  • 5 dkg tészta levesbetétnek /betű, lúdgége, kis kocka/

1. Lépés

A vöröshagymát és a szalonnát apróra, a zöldségeket, kolbászt karikákra, a gombát vékony szeletekre, a burgonyát kis kockákra vágjuk.

2. Lépés

A szalonnát kipirítjuk, rádobjuk a hagymát és megdinszteljük. Beletesszük a zöldségeket és a gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá. Pár percig együtt pároljuk, majd felöntjük a kívánt mennyiségre
Belerakjuk a burgonyát, kolbászt és a zeller zöldet majd készre főzzük. A végén öntjük hozzá a tejszínt, amivel egyet forralunk rajta.

3. Lépés

Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én betű tésztát tettem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 915 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gombaleves nokedlivel, tejfölösen

  • Fűszeres gombaleves

  • Rizses gombaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    325 kcal
  • Zsír

    15.7g
  • Szénhidrát

    29.2g
  • Fehérje

    16.5g
  • Koleszterin

    52mg
  • Cukor

    7.3g