Csokoládés palacsinta felfújt

2014-02-06
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Nagyon finom ez a palacsinta, és ha marad másnap még akkor is nagyon ízletes, gyerekek kedvence, gluténmentesen is elkészíthető a megfelelő lisztből.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • tej szükség szerint
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 3 db tojás
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg kristálycukor
  • 0.5 csomag vaníliás cukor
  • porcukor a meghintéshez

1. Lépés

A megadott mennyiségből kb. 15 palacsintát készítünk el.

A krém elkészítése: Forró vizfürdőbe állítva felolvasztjuk a darabokra tört étcsokoládét. A tojásfehérjét kristály- és vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a kihült olvasztott csokoládét hozzákeverjük és tojás sárgáját is.

2. Lépés

A palacsintákat megtöltjük a csokoládékrémmel, összetekerjük, és félbevágjuk, egy kivajazott tepsibe egymásra rakjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük, míg kívül ropogós, de belül a töltelék még krémszerű lesz. Tálalás előtt porcukorral meghintjük, ezt a finom palacsintákat.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

8 794 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    436 kcal
  • Zsír

    18.1g
  • Szénhidrát

    55.7g
  • Fehérje

    12.9g
  • Koleszterin

    200mg
  • Cukor

    28.3g