Csokoládés palacsinta felfújt
2014-02-06- Típus: Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Nagyon finom ez a palacsinta, és ha marad másnap még akkor is nagyon ízletes, gyerekek kedvence, gluténmentesen is elkészíthető a megfelelő lisztből.
Ezeket szerezd be:
- 4 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- tej szükség szerint
- olaj a sütéshez
- A töltelékhez:
- 3 db tojás
- 15 dkg étcsokoládé
- 7 dkg kristálycukor
- 0.5 csomag vaníliás cukor
- porcukor a meghintéshez
1. Lépés
A megadott mennyiségből kb. 15 palacsintát készítünk el.
A krém elkészítése: Forró vizfürdőbe állítva felolvasztjuk a darabokra tört étcsokoládét. A tojásfehérjét kristály- és vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a kihült olvasztott csokoládét hozzákeverjük és tojás sárgáját is.
2. Lépés
A palacsintákat megtöltjük a csokoládékrémmel, összetekerjük, és félbevágjuk, egy kivajazott tepsibe egymásra rakjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük, míg kívül ropogós, de belül a töltelék még krémszerű lesz. Tálalás előtt porcukorral meghintjük, ezt a finom palacsintákat.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
8 931 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
436 kcal -
Zsír
18.1g -
Szénhidrát
55.7g -
Fehérje
12.9g -
Koleszterin
200mg -
Cukor
28.3g