Klárika meggyese
2014-09-02- Típus: Pite
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet és róla neveztem el. Azóta sokszor készítettem a családnak.
Ezeket szerezd be:
- 30 deka liszt
- 2 tojássárgája
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 deka margarin
- 10 deka porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- Töltelék hozzávalói:
- 15 deka darált dió
- 3 evőkanál baracklekvár
- 50 dkg magozott meggy
- 1 kiskanál őrőlt fahéj
- 3-4 evőkanál kristálycukor
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összedolgozom és elfelezem. Az első lapot kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra helyezem. Lekvárral megkenem és megszurkálom.
2. Lépés
A diót a fahéjjal és a cukorral összekeverem és a lekvárra rászórom. A dióra pedig a kimagozott meggyet teszem. A másik lapot is kinyújtom és a töltelékre rásimítom.
3. Lépés
A tetejét tojásfehérjével kenem le. 170 fokon szép pirosra megsütöm, tálaláskor porcukorral meghintem.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 903 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
611kcal -
Zsír
32.8g -
Szénhidrát
72.9g -
Fehérje
9.7g -
Koleszterin
52mg -
Cukor
22.1g