Navarrai zöldborsó recept
2013-05-17- Típus: Karcsúsító ételek, Zöldségköretek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ezt a spanyol receptet finom húsok mellé szoktam készíteni, de magában is nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Zöldborsó
- 4 db Tojás
- 4 kiskanál Ecet
- 2 dl Fehérbor
- 0,5 dl Olaj
- Só
- Bors
1. lépés
A zöldborsót sós vízben puhára főzzük, a tojást pedig keményre. A borsót leszűrjük, a tojást pedig megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
2. lépés
Egy edényben felforrósítjuk az olajat, majd a zöldborsót kicsit átforgatjuk benne. Fehérborral felöntjük és addig kevergetjük, amíg a bor el nem fő. Ha kész, akkor lekapcsoljuk.
3. lépés
Az ecetet és az olajat habverővel felverjük, majd borssal és sóval ízesítjük. A tányér aljába tesszük a tojáskarikákat, erre ráöntjük a zöldborsót, majd meglocsoljuk a tetejét a mártással.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 495 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
412 kcal -
Összes Zsír
16,9 g -
Koleszterin
164 mg -
Szénhidrát
38,5 g -
Cukor
14,9 g -
Fehérje
19,2 g