Fehérboros-póréhagymás-tejszínes gombakrémleves
2015-03-03- Típus: Krémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Szeretem a gombát, s már régen főztem gombakrémlevest, ezt sürgősen be kellett pótolni.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 db póréhagyma (kb. 10 cm-es)
- 1 marék metélőhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 4 dl víz
- 1 db zöldségleveskocka
- 1 evőkanál liszt
1. Lépés
A póréhagymát karikára vágom, 1 db gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget aprítom.
2. Lépés
Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát, megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek. Rárakom a gombát, megdinsztelem. A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem. A megmaradt zöldségekre ráöntöm a vizet, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fűszerezem, s főzöm.
3. Lépés
Amikor már majdnem puha a gomba, ráöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel összekeverem.
4. Lépés
Rászórom a lisztet, elkeverem, felrottyantom.
5. Lépés
Tálaláskor merek a tányérba levest, s rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 620 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
272 kcal -
Zsír
17 g -
Koleszterin
23 mg -
Szénhidrát
18,8 g -
Cukor
5,7 g -
Fehérje
6,2 g