Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel

2013-07-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Egy nagyon finom laktató étel, nem csak újévkor lehet hasznos.

Ezeket szerezd be:

  • savanyú káposzta
  • csülök
  • 2 pár bőrös virsli
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • liszt
  • tejföl
  • füstölt húsleves kocka
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • őrölt piros paprika
  • 1 vöröshagyma
  • fokhagyma
  • chili paprika
  • fehérbor

1. lépés

A káposztát és a csülköt felteszem bő vízben főni, fűszerezem.
Amikor a csülök már megpuhult egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymát, adok hozzá lisztet, paprikát szórok rá, feleresztem hideg vízzel, a leveshez keverem.

2. lépés

Belerakom a felkarikázott virslit, öntök bele fehér bort, és keverek bele tejfölt. Tálaláskor még teszek középre egy kanál tejfölt és chili paprikát.

 

 

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 030 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel

  • Korhelyleves tarjával és vörösborral

  • Frankfurti leves Szanitól

  • Kelkáposztaleves libaszívvel

  • Palócleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    429 kcal
  • Zsír

    14.1g
  • Szénhidrát

    12.4g
  • Fehérje

    49.7g