Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel
2013-07-21- Típus: Káposztaleves receptek, Magyaros levesek
- Nemzetiség: Erdélyi, Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Egy nagyon finom laktató étel, nem csak újévkor lehet hasznos.
Ezeket szerezd be:
- savanyú káposzta
- csülök
- 2 pár bőrös virsli
- 1 citrom
- olívaolaj
- liszt
- tejföl
- füstölt húsleves kocka
- só, őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
- őrölt piros paprika
- 1 vöröshagyma
- fokhagyma
- chili paprika
- fehérbor
1. lépés
A káposztát és a csülköt felteszem bő vízben főni, fűszerezem.
Amikor a csülök már megpuhult egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymát, adok hozzá lisztet, paprikát szórok rá, feleresztem hideg vízzel, a leveshez keverem.
2. lépés
Belerakom a felkarikázott virslit, öntök bele fehér bort, és keverek bele tejfölt. Tálaláskor még teszek középre egy kanál tejfölt és chili paprikát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 030 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
429 kcal -
Zsír
14.1g -
Szénhidrát
12.4g -
Fehérje
49.7g