Korhelyleves tarjával és vörösborral
2015-01-16- Típus: Káposztaleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Bár nem korhelyeskedtem, azért ebben a késő őszi időben jól esik egy forró, tartalmas leves. A jövő hétre már lehűlést és havazást jósolnak, ami már a telet idézi.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg savanyított káposzta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstölt főtt tarja
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 db babérlevél
- 3 db chilipaprika
- 1 db füstölt ízesítő kocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- 1 evőkanál liszt
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
1. Lépés
A tarját és a szalonnát kockára, a répát karikára vágom, a hagymákat aprítom.
2. Lépés
Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a répát, majd a káposztát. Öntök rá 6 dl vizet. Beleteszem a babérlevelet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.
3. Lépés
Amikor már megpuhult a hús, beleöntöm a vörösbort, s beleszórom a lisztet. Felrottyantom.
4. Lépés
Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt és chilit.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 359 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
668 kcal -
Zsír
47,7 g -
Koleszterin
109 mg -
Szénhidrát
21,9 g -
Cukor
6,1 g -
Fehérje
31 g