Palócleves
2014-04-17- Típus: Magyaros levesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Ezt a receptet 20 évvel ezelőtt az anyósomtól tanultam.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg sertéscomb
- 1 üveg zöldbab
- 2-3 kk őrölt kömény
- 1 csapott kk vegeta
- 3 babérlevél
- 4 közepes fej hagyma
- 6 közepes szem burgonya
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint só
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- 1 tojás
- kb. 10 dkg liszt
1. Lépés
A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
Beledobjuk a kockára felvágott húst és egy kicsit megpirítjuk.
2. Lépés
Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a fűszereket, a pirospaprikát, sózzuk és egy kevés vizet öntünk alá.
Addig főzzük amíg majdnem puha nem lesz a hús.
3. Lépés
Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a zöldségeket, burgonyát és a zöldbabot. 1 tojásból, lisztből és hozzáadott sóból csipetkét készítek és amikor majdnem kész a leves, belerakom. Készre főzzük, majd a végén hozzáadjuk a tejfölt és pár percig még forraljuk.
Értékelések
(4.1 / 5)
7 személy értékelt
11 797 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
594 kcal -
Zsír
9.3g -
Szénhidrát
77.5g -
Fehérje
49.6g -
Koleszterin
158mg -
Cukor
14.8g