Frankfurti leves Szanitól

2014-09-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Már javában kapható a zsenge kelkáposzta, így kihagyhatatlan, hogy készüljön belőle egy ízletes Frankfurti leves!
Én sem hagytam ki! :D Jól megpakoltam virslivel és egy nagy darab puha bőröcske is került bele, hogy kapjon egy kellemes füstös ízt.
Laktató és telis-tele van vitaminnal, ráadásul a káposzta fogyasztó hatással is bír, jótékony hatása az emésztésre is közismert.
Ha kenyér nélkül fogyasztjuk, bátran ehetjük! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • kömény
  • virsli és füstölt finomságok ízlés és igény szerint
  • 1/2 doboz tejföl

1. Lépés

A megtisztított kelkáposztát negyedekbe vágjuk és felcsíkozzuk. Annyi vízben, hogy jól ellepje, feltesszük főni. (Ha teszünk bele füstölt dolgokat az is mehet bele az elején). Sózzuk, borsozzuk és köménnyel is fűszerezzük.

2. Lépés

Mikor félig puha, elkészítjük a közepes sűrűségű rántást, a fokhagymából, lisztből, olajból a végén hozzáadva a pirospaprikát is.
A kész rántást a leveshez keverjük.

3. Lépés

Ezután jöhet a virsli, majd a kevés levessel kikevert tejföl. Egy pillanat múlva el is zárhatjuk.
Melegen, további tejföllel kínáljuk és, ha nem fogyózunk, friss kenyér is jár hozzá. ;)

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 451 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel

  • Korhelyleves tarjával és vörösborral

  • Kelkáposztaleves libaszívvel

  • Korhelyleves debreceni kolbásszal, tejföllel, chilivel

  • Igazi frankfurti leves (Frankfurter Grüne Suppe)

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    307 kcal
  • Zsír

    22.1g
  • Szénhidrát

    15.2g
  • Fehérje

    13.3g
  • Koleszterin

    51mg
  • Cukor

    7g