Frankfurti leves Szanitól
2014-09-04- Típus: Káposztaleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Már javában kapható a zsenge kelkáposzta, így kihagyhatatlan, hogy készüljön belőle egy ízletes Frankfurti leves!
Én sem hagytam ki! :D Jól megpakoltam virslivel és egy nagy darab puha bőröcske is került bele, hogy kapjon egy kellemes füstös ízt.
Laktató és telis-tele van vitaminnal, ráadásul a káposzta fogyasztó hatással is bír, jótékony hatása az emésztésre is közismert.
Ha kenyér nélkül fogyasztjuk, bátran ehetjük! ;)
Ezeket szerezd be:
- 1 fej kelkáposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- liszt
- pirospaprika
- só
- kömény
- virsli és füstölt finomságok ízlés és igény szerint
- 1/2 doboz tejföl
1. Lépés
A megtisztított kelkáposztát negyedekbe vágjuk és felcsíkozzuk. Annyi vízben, hogy jól ellepje, feltesszük főni. (Ha teszünk bele füstölt dolgokat az is mehet bele az elején). Sózzuk, borsozzuk és köménnyel is fűszerezzük.
2. Lépés
Mikor félig puha, elkészítjük a közepes sűrűségű rántást, a fokhagymából, lisztből, olajból a végén hozzáadva a pirospaprikát is.
A kész rántást a leveshez keverjük.
3. Lépés
Ezután jöhet a virsli, majd a kevés levessel kikevert tejföl. Egy pillanat múlva el is zárhatjuk.
Melegen, további tejföllel kínáljuk és, ha nem fogyózunk, friss kenyér is jár hozzá. ;)
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
4 451 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
307 kcal -
Zsír
22.1g -
Szénhidrát
15.2g -
Fehérje
13.3g -
Koleszterin
51mg -
Cukor
7g