Fahéjas kalács
2017-04-10- Típus: Kalács
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Fogyni vágyóknak íme egy diétás kalács recept az ünnepekre. Vendégvárónak tökéletes, napokig puha!
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 50 dkg gluténmentes liszt
- 25 dkg margarin (olvasztott)
- 50 g élesztő
- 0.5 dl tej
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db tojássárgája
- 2 ek folyékony édesítőszer
- 1 dl kókusztej
- Töltelékhez:
- 3 ek barna cukor
- 2 ek kakaópor (keserű)
- 1 ek fahéj
1. lépés
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben és egy kicsi cukorban, adjuk hozzá a sütőporral elkevert liszthez, majd keverjünk hozzá minden egyéb hozzávalót és a legvégén annyi tejet, hogy összeálljon szépen a tészta és lehessen dagasztani.
2. lépés
A dagasztáskor érdemes egy kis olajjal megkenni egy picit az edény falát.
3. lépés
Ha jól megdögönyöztük a tésztát, tegyük félre duplájára kelni, majd nyújtsuk ki vékonyra, kb. fél centi vastagságúra.
4. lépés
A fahéjat, kakaóport és barna cukrot összekeverjük. Szórjuk meg ezzel a tésztát (itt egészen nyugodtan használhatunk más ízesítést is, pl. diabetikus lekvárt, pudingot, mogyorókrémet), hajtsuk be a két végét, és tekerjük fel.
5. lépés
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejét pici tejjel összekevert tojássárgájával, és 180 fokon előmelegített sütőbe tesszük. 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 839 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
747,23 kcal -
Zsír
41,57 g -
Koleszterin
35,67 mg -
Szénhidrát
85,24 g -
Cukor
12,86 g -
Fehérje
11,16 g