Fahéjas kalács

2017-04-10
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Fogyni vágyóknak íme egy diétás kalács recept az ünnepekre. Vendégvárónak tökéletes, napokig puha!

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 50 dkg gluténmentes liszt
  • 25 dkg margarin (olvasztott)
  • 50 g élesztő
  • 0.5 dl tej
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 2 ek folyékony édesítőszer
  • 1 dl kókusztej
  • Töltelékhez:
  • 3 ek barna cukor
  • 2 ek kakaópor (keserű)
  • 1 ek fahéj

1. lépés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben és egy kicsi cukorban, adjuk hozzá a sütőporral elkevert liszthez, majd keverjünk hozzá minden egyéb hozzávalót és a legvégén annyi tejet, hogy összeálljon szépen a tészta és lehessen dagasztani.

2. lépés

A dagasztáskor érdemes egy kis olajjal megkenni egy picit az edény falát.

3. lépés

Ha jól megdögönyöztük a tésztát, tegyük félre duplájára kelni, majd nyújtsuk ki vékonyra, kb. fél centi vastagságúra.

4. lépés

A fahéjat, kakaóport és barna cukrot összekeverjük. Szórjuk meg ezzel a tésztát (itt egészen nyugodtan használhatunk más ízesítést is, pl. diabetikus lekvárt, pudingot, mogyorókrémet), hajtsuk be a két végét, és tekerjük fel.

5. lépés

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a tetejét pici tejjel összekevert tojássárgájával, és 180 fokon előmelegített sütőbe tesszük. 40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 839 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

  • Narancsos márványkalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    747,23 kcal
  • Zsír

    41,57 g
  • Koleszterin

    35,67 mg
  • Szénhidrát

    85,24 g
  • Cukor

    12,86 g
  • Fehérje

    11,16 g