Hokkaido kalács

2015-01-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 2:30 p
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 3:10 p

Az otthon sütött kalács sokkal finomabb, mint amit a boltban vásárolunk.

Ezeket szerezd be:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 ek cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek burgonyapehely (ki is hagyható)
  • 1 db tojás a lekenéshez

1. Lépés

A kenyérsütőgép üstjébe beletenni ebben a sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, cukrot és rámorzsolni az élesztőt. Elindítani a dagasztó programot, és bedagasztani a tésztát.

(Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően, nagyon szép sima lett a tészta.)

2. Lépés

Ezután áttenni a kelesztőtálba, majd egy óra alatt duplájára keleszteni. Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre kiborítani, majd 4 egyforma részre elosztani.
Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtani, majd feltekerni.

3. Lépés

Egy sütőformát kibélelni sütőpapírral, majd szépen egymásmellé helyezni a tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára keleszteni.

4. Lépés

Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenni. Előmelegített sütőbe helyezni, majd 180 fokon 35-40 percig sütni (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem).

5. Lépés

10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarni, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg! A sütőből kivéve rácsra helyezni, és szeletelés előtt teljesen kihűteni.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 137 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

  • Narancsos márványkalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    564 kcal
  • Zsír

    5.7g
  • Szénhidrát

    109.8g
  • Fehérje

    16.7g
  • Koleszterin

    53mg
  • Cukor

    12.6g