Hokkaido kalács
2015-01-14- Hány főre: 4
- Előkészítés: 2:30 p
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 3:10 p
Az otthon sütött kalács sokkal finomabb, mint amit a boltban vásárolunk.
Ezeket szerezd be:
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 3 ek cukor
- 3 dkg élesztő
- 2 ek burgonyapehely (ki is hagyható)
- 1 db tojás a lekenéshez
1. Lépés
A kenyérsütőgép üstjébe beletenni ebben a sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, cukrot és rámorzsolni az élesztőt. Elindítani a dagasztó programot, és bedagasztani a tésztát.
(Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően, nagyon szép sima lett a tészta.)
2. Lépés
Ezután áttenni a kelesztőtálba, majd egy óra alatt duplájára keleszteni. Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre kiborítani, majd 4 egyforma részre elosztani.
Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtani, majd feltekerni.
3. Lépés
Egy sütőformát kibélelni sütőpapírral, majd szépen egymásmellé helyezni a tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára keleszteni.
4. Lépés
Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenni. Előmelegített sütőbe helyezni, majd 180 fokon 35-40 percig sütni (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem).
5. Lépés
10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarni, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg! A sütőből kivéve rácsra helyezni, és szeletelés előtt teljesen kihűteni.
Értékelések
(4 / 5)
2 személy értékelt
3 137 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
564 kcal -
Zsír
5.7g -
Szénhidrát
109.8g -
Fehérje
16.7g -
Koleszterin
53mg -
Cukor
12.6g