Pihe-puha foszlós kalács

2014-06-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 2:30 p

Valamelyik nap megkívántam a kalácsot, gondoltam akkor sütök is egyet. Valami mennyei finom foszlós lett, eddig a legfinomabb kalács, amit életemben ettem (de komolyan)…. szó szerint nem bírtuk abbahagyni. Gyerekkoromban ettem hasonlót. Mi vajjal és házi fahéjas fügelekvárral ettük. :)

Ezeket szerezd be:

  • 3 dl tej
  • 5-6 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • fél teáskanál só
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • Tetejére:
  • 1 tojás
  • 1kk tej
  • szeletelt mandula

1. Lépés

A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük, és bedagasztjuk-kelesztjük 1,5 óra alatt.

2. Lépés

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. A 3 darabból 1-1 rudat sodrunk, és a három rudat összefonjuk. A megfont kalácstésztát kiolajozott vagy vajazott formába tesszük, letakarjuk egy konyharuhával és kelni hagyjuk legalább 30- 60 percig.

3. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és ha már forró, betesszük a tejes-tojással megkent mandulával szórt tésztát, és 30 perc alatt készre sütjük.

4. Lépés

A sütőforma mellé helyezzünk egy kis edényben vizet, ettől jobb lesz a kalács állaga.
Amikor megsült akkor rácson hűlni hagyjuk. Persze, csak ha meg bírjuk állni, hogy ne együk meg :)

Süssünk, főzzünk kreatívan szenvedéllyel! Fő a kreativitás!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

9 264 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Narancsos márványkalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    733 kcal
  • Zsír

    17.1g
  • Szénhidrát

    123.2g
  • Fehérje

    22.8g
  • Koleszterin

    74mg
  • Cukor

    22.2g