Pihe-puha foszlós kalács
2014-06-17- Hány főre: 4
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 2:30 p
Valamelyik nap megkívántam a kalácsot, gondoltam akkor sütök is egyet. Valami mennyei finom foszlós lett, eddig a legfinomabb kalács, amit életemben ettem (de komolyan)…. szó szerint nem bírtuk abbahagyni. Gyerekkoromban ettem hasonlót. Mi vajjal és házi fahéjas fügelekvárral ettük. :)
Ezeket szerezd be:
- 3 dl tej
- 5-6 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- fél teáskanál só
- 50 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- Tetejére:
- 1 tojás
- 1kk tej
- szeletelt mandula
1. Lépés
A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük, és bedagasztjuk-kelesztjük 1,5 óra alatt.
2. Lépés
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. A 3 darabból 1-1 rudat sodrunk, és a három rudat összefonjuk. A megfont kalácstésztát kiolajozott vagy vajazott formába tesszük, letakarjuk egy konyharuhával és kelni hagyjuk legalább 30- 60 percig.
3. Lépés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és ha már forró, betesszük a tejes-tojással megkent mandulával szórt tésztát, és 30 perc alatt készre sütjük.
4. Lépés
A sütőforma mellé helyezzünk egy kis edényben vizet, ettől jobb lesz a kalács állaga.
Amikor megsült akkor rácson hűlni hagyjuk. Persze, csak ha meg bírjuk állni, hogy ne együk meg :)
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
9 264 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
733 kcal -
Zsír
17.1g -
Szénhidrát
123.2g -
Fehérje
22.8g -
Koleszterin
74mg -
Cukor
22.2g