Ananászos sült oldalas
2013-03-16- Típus: Oldalas receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:50 p
Ha sült oldalast egy kicsit felpörgetnénk, akkor próbáljuk ki a következő változatot, ananásszal, de barackkal is nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 2 kg sertésoldalas (cikkekre vágva)
- 1 evőkanál olaj
- 5 dkg vaj
- 1 nagy hagyma
- 1 konzerv ananász
- 2-3 késhegynyi szegfűszeg
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Egy lábosban felmelegítjük a vajat és olajat, majd bele tesszük a cikkekre vágott sertésoldalast és minden oldalát jól átsütjük. A hagymát apróra vágjuk, majd mikor a hús minden oldala megsült, hozzáadjuk a hagymát. 3-4 percig hagyjuk pirulni.
2. lépés
A húshoz öntsük hozzá az ananász konzerv levét, ízlés szerint ízesítjük, fűszerezzük. Fedjük le és főzzük legalább másfél órát, annyi kell neki, hogy rendesen megpuhuljon. Amikor elkészült, tegyük egy mutatós tálra.
3. lépés
Az ananász szeleteket vágjuk fel, majd forgassuk át a hús főzőlevében. Leszűrjük és a hús mellé tesszük. A sűrű szószt használhatjuk mártásként, tálaláskor a húst csöpögtessük le vele.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 993 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
526 kcal -
Zsír
14.7g -
Szénhidrát
5.7g -
Fehérje
87.7g