Narancsos márványkalács
2014-04-02- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ha egyszerűen kellene jellemeznem, azt mondanám Isteni! :)
Egy jó sűrű tészta-valamivel lágyabb, mint a banánkenyéré-, még is olyan omlós, mikor elkészül..Hmmm, na meg az a narancs illat és íz!
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 18 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 1 tk. sütőpor
- 1 narancs reszelt héja
- 4 ek. narancs likőr, ha nincs likőr az aroma is megfelel
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tej
1. Lépés
A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint, a cukrot, a tojásokat, a narancshéjat és a likőrt, aromát vagy narancs levet.
2. Lépés
Gépi habverővel simára keverjük, majd kikent, lisztezett őzgerincformába öntjük a massza felét.
Közben a csokoládét felolvasztjuk a tejben és anélkül, hogy forrna besűrítjük.
3. Lépés
A csokoládé nagyobb részét a tészta felére csorgatjuk, majd a tészta másik felével befedjük.
A maradék csokit a tészta tetejére csorgatjuk és villával vagy késsel márványosítjuk.
4. Lépés
Előmelegített sütőben, 175-180 C °-on, tűpróbáig sütjük.
(Vigyázzunk, a csoki becsaphat, hisz az ráragadhat a tűre a próbán!)
Miután kivettük a sütőből, egy kevés hűlés után borítsuk tálcára és hagyjuk teljesen meghűlni.
Tálalási javaslat:
porcukorral bőségesen meghintve, bár anélkül is nagyon finom!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 084 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
595 kcal -
Zsír
32g -
Szénhidrát
67.4g -
Fehérje
8.3g -
Koleszterin
87mg -
Cukor
39.6g