Brokkoli csülöksonkával és kecskesajttal
2013-12-10- Típus: Csőben sült ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 55 perc
Csülöksonka és kecskesajt már volt itthon, csak brokkolit kellett vennem. Nagyon finom lett, bárkinek ajánlom.
Ezeket szerezd be:
- 2 db brokkoli
- 3 szelet csülöksonka
- 1 dl tejföl
- kecskesajt
- só (ízlés szerint)
- ecet (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- prézli
- kolbászzsíradék
1. Lépés
A brokkolit ecetes, sós vízben 25 percig főzöm.
2. Lépés
Levágom a vastag szárát, majd átteszem egy serpenyőbe, melyben kolbászzsír van. Kockára vágom a csülöksonkát, rászórom a brokkolikra.
3. Lépés
Merek rá tejfölt, borsozom, kézzel rádarabolom a kecskesajtot, megszórom a zsemlemorzsával, beteszem a 180 °C fokra az előmelegített sütőbe.
4. Lépés
15 perc elteltével átállítom a sütőt grill fokozatra, 200 °C fokra, majd addig sütöm, míg szép aranybarna nem lesz.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 187 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
368 kcal -
Zsír
28,3 g -
Koleszterin
67 mg -
Szénhidrát
12,3 g -
Cukor
2,5 g -
Fehérje
17,6 g