Brokkoli csülöksonkával és kecskesajttal

2013-12-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Csülöksonka és kecskesajt már volt itthon, csak brokkolit kellett vennem. Nagyon finom lett, bárkinek ajánlom.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db brokkoli
  • 3 szelet csülöksonka
  • 1 dl tejföl
  • kecskesajt
  • só (ízlés szerint)
  • ecet (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • prézli
  • kolbászzsíradék

1. Lépés

A brokkolit ecetes, sós vízben 25 percig főzöm.

2. Lépés

Levágom a vastag szárát, majd átteszem egy serpenyőbe, melyben kolbászzsír van. Kockára vágom a csülöksonkát, rászórom a brokkolikra.

3. Lépés

Merek rá tejfölt, borsozom, kézzel rádarabolom a kecskesajtot, megszórom a zsemlemorzsával, beteszem a 180 °C fokra az előmelegített sütőbe.

4. Lépés

15 perc elteltével átállítom a sütőt grill fokozatra, 200 °C fokra, majd addig sütöm, míg szép aranybarna nem lesz.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 187 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Garnírozott karfiol recept

  • Csőben sült tejfölös-sajtos-baconös karfiol

  • Avokádó és tojás csőben sütve paradicsommal

  • Májkrémes gombapörkölttel töltött paprika és gombafejek krumpliágyon, csőben sütve

  • Spaghetti gazdagon, csőben sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    368 kcal
  • Zsír

    28,3 g
  • Koleszterin

    67 mg
  • Szénhidrát

    12,3 g
  • Cukor

    2,5 g
  • Fehérje

    17,6 g