Csípős garnélaleves
2014-01-30- Típus: Ázsiai leves receptek
- Nemzetiség: Thai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Csípős garnélalevest, azaz Tom Yam Goong-ot készítettem. Thai konyhának egy kiváló levese.
Ezeket szerezd be:
- 8 db garnélarák (közepes nagyságú)
- 0.5 db póréhagyma
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 db zellerszár
- 1 szál citromfű (ázsiai)
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db paradicsom (lukullus)
- 2 db chilipaprika
- 10 dkg laskagomba
- 1 kis darab gyömbér
- 100 g tészta (kínai hosszú)
- szójaszósz (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 1 dl fehérbor
- 1 teáskanál barnacukor
- 0.5 db citrom
- 1 db kisebb lime
- 1 db szárnyashúsleves-kocka
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- curry (ízlés szerint)
- kurkuma (ízlés szerint)
- koriander por (ízlés szerint)
- gyömbér por (ízlés szerint)
- himalája kristálysó-chili fűszerkeverék (ízlés szerint)
- mustármag (ízlés szerint)
- 2 db koriander levél
1. Lépés
A fokhagymát, gyömbért darabolom, a hagymát, póréhagymát, chilipaprikát karikára vágom. A zellerszárat, hegyes paprikát, répát, citromfüvet hosszú csíkokra, a laskagombát, koriander levelet nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot hosszában nyolcadolom.
2. Lépés
A zöldségeket (a gomba és paradicsom kivételével) beleteszem egy lábasba, feleresztem vízzel, fűszerezem, reszelek rá citrom és limehéjat, facsarok bele citromlevet, s elkezdem főzni.
3. Lépés
Amikor már félpuha, hozzáadom a gombát és a paradicsomot is. Majd öntök bele fehérbort, s beleteszem a tésztát, végül belerakom a garnélákat.
4. Lépés
Tálaláskor merek a levesből egy tányérba, díszítem koriander-levéllel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 101 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
615 kcal -
Zsír
4,3 g -
Koleszterin
222 mg -
Szénhidrát
90,4 g -
Cukor
13,3 g -
Fehérje
45,2 g